Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!

Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Cui bono

"Cui bono?" ("Qui bono?") - от латински: "В полза на кого?" е крилата мисъл, с която се изразява, че при едно престъпление, съмнението пада най-често върху онзи, който има най-голяма изгода от това.

За първи път е доказано, "Cui bono" да е била изречена от римския оратор и държавник Марк Тулий Цицерон, при защитната му реч Pro Roscio Amerino по време на процеса на Секст Росций от Америно през 80 г. пр.н.е. Тогава Цицерон казва, че тази мисъл е взел от консула от 127 пр.н.е. Луций Касий Лонгин Равила.

Луций Аней Сенека използва израза леко модифициран, в своята трагедия Медея:
"Cui prodest scelus, is fecit"
- "Извършителят на престъплението е онзи, за когото то е изгодно".

Употреба на Cui-bono-принцип на днешно време

Cui-bono-принцип за обясняване на събитията, в повечето случаи е най-удачният принцип. Но съществуват случаи, при които има повече от една заинтересована страна. Съществуват случаи и на логическа грешка - Cum hoc ergo propter hoc, когато се приема, че ако между две променливи съществува корелация, то задължително е налице причинно-следствена връзка между тях.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Според публикации на United States Department of Justice, проститутките работещи в публичните домове в началото на 20-ти век, имали годишен доход 76000 US-Dollar (приравнен с днешните цени). На днешно време една улична проститутка в Чикаго изкарва средно по 18000 US-Dollar.

Според авторите на публикацията, поради сексуалната революция и предлагането на безплатен, неангажиращ секс на днешно време.

Падане цените на проститутките е свързано не само с предлагането на безплатен секс, а и с увеличаване числеността на жените, желаещи да проституират, характерно за Celebrity Culture. Падане цените на проститутките в САЩ е свързано и с увеличаване броя на жените- имигрантки, които проституират и/или чиято цел е изгоден брак.www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
Всички права запазени


eXTReMe Tracker