Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Развлекателна индустрия
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum
Развлекателна индустрия Unterhaltungsindustrie
Развлекателна индустрия

Развлекателната индустрия е част от индустрията, която произвежда продукти и предлага услуги, които служат за развлечение на масите, и по-точно на низшите прослойки от обществото, но не на буржоазията. Развлекателна индустрия за горните слоеве на обществото би трябвало също да има, но за този бранш може само да се предполага. Богаташите живеят реален, а не виртуален живот. И това, което бедните преживяват с киното и компютърните игри, богаташите могат да преживеят реално.
Развлекателна индустрия
Развлекателната индустрия обхваща киното, част от музиката, част от балета, част от театъра, жълта преса, книги, видеоигри, компютърни игри, бикоборство и пр.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Понятието шоубизнес е по-тясно и не обхваща културата. Ясна разлика между изкуство (култура) и развлекателна индустрия не съществува. В миналото изкуството е било свързано с религията, на днешно време е свързано с политиката.

За разлика от изкуството, развлекателната индустрия зависи от техническото развитие. Характерно за изкуството е, че никога не губи актуалност. Характерно за развлекателната индустрия е, че и тя, както и масовата култура, имат временен характер.
loading...
Както средствата за масова информация, така и развлекателната индустрия се финансира от определена група хора, с цел не да се развлича друга група хора, а да се манипулира тяхното поведение.


Още по темата:

Финансиране на средствата за масова информация и развлекателната индустрия

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker