Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!

Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Импотентност

Кадъна се оплаква на султана от импотентния си съпруг
Кадъна се оплаква на султана от импотентния си съпруг
- османска миниатюра от 18-ти век


loading...
Центърът на ерекция при мъжа е в гъбначния мозък - сакрални прешлени S2 до S5, а центъра на еякулация е в гъбначния мозък - лумбални прешлени L2/L3. Мъжка импотентност, известна още под наименованията еректилна дисфункция (ЕД), пещеристо разстройство или мъжка полова немощ, е полово разстройство, което се характеризира с неспособността да се получава и задържа ерекция. Аналогично смущение при жената е неспособността да се получава и задържа лубрикация.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Ерекцията при мъжете е следствие на хидравличен ефект от навлизането и задържането на кръв в пещеристите тела, намиращи се в пениса. Уголемяването на пениса, по време на ерекция, зависи от обема, функционалността и структурата на гъбестите тела.

Процесът по правило започва вследствие на сексуална възбуда, от сигнали изпратени от мозъка към нерви намиращи се в пениса. Ерекция настъпва и по време на сън или при продължителна липса на сън. Ерекция е възможна и в състояние на мозъчна смърт. Точният механизъм на ерекцията, която не е провокирана от присъствието на възбуждащ партньор, все още не е изяснен, поради което и няма достатъчно надежни медикаменти срещу импотенция. Въпреки, че в тази област на медицината се инвестират най-много средства, поради най-платежоспособния контингент пациенти.

Мъжката ерекция се приема като признак за здраве и допринася за мъжкото самочувствие и увереността на жената. В медицината, специалността разглеждаща еректилна дисфункция се нарича андрология, която е подразделение на урологията.


Още по темата:

Влияние на възрастта върху мъжката потенция

Причини за мъжка импотентност

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker