Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Панагюрското съкровище
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Етнически произход на българите


Най-старата цивилизация, обитаваща балканския полуостров датира от 4000 год. преди Новата ера. От онази епоха не са останали имена на държавите и не се знае как се е наричала държавата предшественик на България. Населението на тази държава се смята за предшественик на траките.

Тази цивилизация е първата в историята на човечеството, която е обработвала злато. От това време са и най-старите златни предмети на света, намерени във Варна. Около 2000-1200 г. преди Новата ера, нахлуват на Балканите племена, част от които говорели индо-германски език. Тези племена се смесили със златарите от Варна и образували тракийския народ.

Около 450 г. пр.н.е. траките основали своя собствена държава - Одриско царство (Ὀδρύσαι, Βασίλειον Ὀδρυσῶν, Odrysian kingdom). Царството на Одрисите било в съюз със Атина, но през 341 г. пр.н.е. пада под Македонско владичество.

По-късно Тракия става васал на Римската Империя, след това бива анексирана и става римска провинция. Според западни историци, до 600 г. от Новата ера, т.е. далеч преди нахлуването на славяните на Балканите, тракийския народ вече е бил асимилиран от римляните.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Пропагандата на Запада натъртва на тракийските предци на днешните българи, с цел да отрекат общия славянски призход с руския народ. Тракийците не са имали писменост и няколкото на днешно време предполагаеми тракийски думи имат съвсем далечно сходство с литовския език, но не и с българския. Румънците се семоопределят като наследници на даките, които са били севернотракийски племена. Общите неславянски думи в румънския и българския език (чорапи, перде, кашкавал, панталон и пр.) са персийски думи, пренесени на Балканите с Османската империя, но не са тракийски думи.

След като не могат да отрекат близостта на българския и руския езици, западняците поръчват на соросоиди да разпространяват лъжи, че били провеждани ДНК-тест на българи и руснаци и се било оказало, че в ДНК българи и руснаци нямат нищо общо. В действителност разлика в ДНК има между европейци, африканци и азиатци, но не между европейци.


Още по темата:
loading...
Генетически особености на народите

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker