Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Европейска интеграция
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum
3D

Европейска интеграция

Европейската интеграция е процес на политическа, правова, икономическа, социална и културна интеграция и нивелиране, на европейски държави, както и на държави, частично разположени в Европа, вероятно в бъдеще и извън Европа, но граничещи с Русия.

Процесът на интеграция изцяло или частично се провежда от Европейския съюз и Съвета на Европа.

Европейската културна интеграция се поема от масовата кутура, създаването на стереотипи и обществен морал се поема от Celebrity Culture, а икономическата евроинтеграция се осъществява от международното разделение на труда.

Моделът за интегриране на всички източно-европейски държави е един:
Изкупуване на символична цена на атрактивни отрасли от промишлеността им от американски корпорации или техни подставени фирми, като задължителни дисциплини са животоподдържащите отрасли: водоснабдяване, енергоснабдяване, обществен транспорт, телекомуникации, снабдяване с хранителни продукти.

Контрол върху финансите им, включване в контролиран от Запада, нефто-газо-провод, теглене на кредити и задлъжняване към западни банки, спекулации с обработваемата им земя (Планът "Ран-Ът").

Евро-атлантическата интеграция се провежда с акомпанимент от масирана пропаганда. Средствата за масова информация също биват евро-интегрирани и контролирани централизирано и се заемат с промиване мозъците на населението с евро-атлантически ценности.

Едно от най-популярните клишета на евро-атлантическите ценности е "перспективата за всеки да притежава собствен бизнес, да бъде свободен в потребителския си избор и да се придвижват свободно зад граница".

С напредване на евро-интеграцията, напредва и спадането на жизнения стандарт и влошаване на социално-битовите условия в държавите членки на Евросъюза.

Паралелно с влошаване качеството на живот в Европейския съюз, се увеличава и нуждата от пропагандни кадри, които да потискат критичните мнения сред населението. Възникват и нови професии като астротърфинг, протестър, както и нови институции - Неправителствени организации.
Още по темата:

България в условията на демокрация

Равносметка на демократичните промени в българското общество

Мнения относно прехода към пазарна икономика в България

Икономическа криза

Филм за пазарната икономика

Цени при социализма

Цветни революции
www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu

© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
Всички права запазени


eXTReMe Tracker