Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!

Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Лъжите на Запада

Неразривна част от Западната култура са както лъскавите стоки, така и перфидните лъжи, двойните стандарти и операциите под фалшив флаг.
илюстрация
loading...
Още през 17-ти век Англия приписва на Уилям Шекспир творчеството на множество автори, а вероятно и на цялото човечество. Тази лъжа започва да занимава обществото два века по-късно, с навлизане на средствата за масова информация - пресата в средата на 19-ти век. През 1845 г. бива открита ротационната машина и малко по-късно печатарската машина Linotype/Линотип. Не по-различен е и митът за Агата Кристи, която никога не е ходила на училище, защото е страдала от дисграфия и дислексия, но била написала 66 романа, многочислени разкази, повести и пр.

На 13.04.1844 г. най-четеният по онова време американски вестник "New York Sun" публикува сензацията, че Monck Mason с балон за 75 часа е прелетял над Атлантическия океан. За първи път в човешката история някой е прекосил на балон океана. Тази новина се препечатва и в други вестници и придобива огромна популярност, въпреки че е напълно измислена. "Новината" е от писателя Edgar Allan Poe, един от пионерите на криминалния и научно-фантастичния роман. Въпреки че Edgar Allan Poe на следващия ден е открил лъжата и съобщил в редакцията, лъжата продължава нагло да се публикува и разпространява от американските медии. (Източник: "Historische Fake News Gerüchte, Hetze und Propaganda" Tagesschau Stand: 04.04.2017 14:21 Uhr)

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Единствената истина от новината е, че Monck Mason е летял с балон през 1836 г. от Лондон до Вайлбург. Както единствената истина за кацането на американските космонавти на Луната през 1969 г. е, че САЩ най-после са успели след СССР, да изпратят космически кораб с астронавти в орбита около Земята.

***

На 04.10.1862 г. Mark Twain публикува в американските вестници статия за открит вкаменял човек с приложена снимка. Въпреки че статията е 100% лъжа, се препубликува от всички американски вестници и се популяризира в целия САЩ. Но през 19-ти век все още не е имало интернет и Фейсбук и американците все още не са могли да разпространяват лъжите си по целия свят.

***

Пак в най-реномирания американски вестник "New York Sun" през 1835 г. се публикуват серия от статии за открита цивилизация на Луната.

***

На 15.02.1898 г. избухва взрив на борда на американския кораб "USS Maine" в пристанището на Хавана/Куба. Американците веднага обвиняват Испания, за да започнат война срещу Испания - Casus belli. Както обвиниха Ирак и Афганистан в терористичните актове от 11.09.2001 г., а през 2017 г. обвиниха Сирия за газовата атака. През 1898 г. най-видният американски медиен-магнат William Randolph Hearst поръчва на слугите си да изфабрикуват снимки на взрива, за да може той да организира войната:

"You furnish the pictures. I'll furnish the war."
"Вие ще изготвите снимките, аз ще изготвя войната."

William Hearst

На 'Hearst Corporation' принадлежи американското интернационално Lifestyle-списание 'Cosmopolitan', което на днешно време поучава жените от цял свят, как да правят секс и колко аналния секс бил полезен за заздравяване на връзката.

***

Преди започване и по време на Първата световна война, британците публикуват лъжи във вестниците, че Германия имала фабрики, за преработване на човешки трупове - 'German Corpse Factory' и германците преработвали труповете на убитите войници в свещи, сапуни.

***

Най-голямата британска частна телевизия ITV, в предаване от септември 2011 г. използва фрагменти от видео-играта "Arma II", като ги поднася на публиката за автентични кадри от нападение на IRA върху британски военен хеликоптер.

В "репортажа" се твърди, че нападението е заснето от самите терористи през 1988 г. и доказва, че "Муамар Кадафи е снабдявал Ирландската републиканска армия с такива тежки автомати, които са способни даже да свалят хеликоптер".
Някои зрители забелязват фалшификацията, след което телевизията се извинява за допуснатата "грешка по невнимание".

***

На 07.12.2011 г. по време на предизборната кампания в Русия, една от най-реномираните американски телевизии FOX News излъчва репортаж за уличните протести в Москва против Путин и опита за Цветна революция в Русия. Зрители забелязват палми по улиците на Москва палми по улиците на Москва. Както впоследствие се изяснява, заснет материал по време на антиевропейските протести в Гърция се поднася на зрителите за Анти-Путин демонстрации в Москва. И не забравят грижливо да изрежат (кадрират) надписите на гръцки по улиците на Атина.

***

Същата реномирана американска телевизия FOX-News през 2008 г. поканва за участие в директно излъчване грузинки (едната 12 годишна), живеещи в САЩ, които се оказват в Грузия, по време на Руско-грузинската война от 2008 год. Неочаквано американките от грузински произход вместо да заклеймяват Русия като агресор, започват да разказват, че са станали очевидци на бомбардировки от грузински правителствени войски, върху мирното население на грузински градове. Водещият на предаването веднага ги прекъсва под претекст, че е време за реклама. След рекламата им дава десет секунди и след 3-4 секунди ги изключва.

***

Британските медии, за да не се орезилят както американците, излъчват "директно" по британските телевизии с Time Shifting (с две минути закъснение), изказвания на шефовете на британските тайни служби: John Sawers от MI6 и Iain Lobban от GCHQ, пред парламента през ноември 2013 год.

***

На 18.07.2013 г. държавната германска информационна емисия "Tagesschau" коментира присъдата на анти-Путин активиста Алексей Навални и съобщава за 20.000 протестиращи в Москва в защита на Навални, като прилага снимка от протестиращи с вестник в ръка от преди една година, в който вестник е публикувано интервю с Навални и негови антисемитски изказвания и протеста не е в защита на Алексей Навални, а срещу него:
Алексей Навални протест срещу Алексей Навални

В този маниер, пропагандният апарат на Запада приписва опашките за хляб през периода на шоковата терапия 1989-1992, на епохата на комунизма 1944-1989.

***

Участниците в протестите срещу добива на шистов газ в началото на 2012 г., протестите срещу казуса със ски пистите на Витоша през декември 2012, протестите срещу монополите в България през февруари 2013 г., са предимно млади, интелигентни хора под 30 годишна възраст.

Казионните средства за масова информация интерпретират протестите като вандализъм на неудачници. За целта се заснемат протестиращите от далече - long shot, след което се смесват с кадри заснети предварително в студио, посредством технологията "Син екран", от близо - Close-up, на които актьорите са пенсионери, пияни хора с бутилки по джобовете си, хулигани.

***

На 20.01.2015 г. западните медии съобщават за екзекуцията на двама японски заложника - Haruna Yukawa (湯川 遥菜) и Kenji Gotō Jogo (後藤 健二) от Ислямска държава. Снъф-филмът на ISIS, публикуван уж от терористите, се вижда и от непрофесионалисти, че е фалшиф. Тримата мъже имат три различни сенки. Очевидно заснети на различни локации, по различно време и впоследствие монтирани посредством chroma key compositing.

***

На 10.10.1991 г. американците публикуват свидетелски показания от плачеща 15-годишна медицинска сестра от Кувейт по име Nayirah al-Ṣabaḥ (на арабски: نيره الصباح‎), която чете от листче пред Комисията по правата на човека пред Американския Конгрес, как иракски войници убивали новородени бебета в Кувейт. Както по-късно се изяснява "Мед-сестрата Nayirah" е всъщност Nijirah al-Sabah - дъщеря на кувейтския посланик в САЩ и Канада - Saud Nasir as-Sabah (سعود الناصر الصباح), която е била наета от PR-Агенцията "Hill & Knowlton" за пърформанса. Агенцията получила поръчка за 10 милиона долара, за играта на развален телефон.
Nayirah - Saud Nasir as-Sabah (سعود الناصر الصباح)
Две медицински сестри от въпросния родилен дом по-късно разказват, че младежи никога не са били на стаж в родилния дом и че описаните от "Nayirah al-Ṣabaḥ" случаи, никога не е имало. Също както през 2018 г. дежурният лекар в болницата в Солсбъри заяви, че не са постъпвали в болницата пациенти, отровени от бойно отровно вещество.

Лъжата за мед-сестрата Nayirah влиза в историята на САЩ под наименованието: "Инкубаторната лъжа" (Източници: "How PR Sold the War in the Persian Gulf, excerpted from Toxic Sludge Is Good For You"; "Deception on Capitol Hill" - The New York Times).

В човешката история няма документиран случай, по време на война да са били избивани новородени деца. По правило децата и жените на победените по време на война, биват продадени в робство. А с развитието на трансплантологията в по-ново време военопленниците стават донори на органи.

***

На 11.01.2015 г., след терористичната атака в Париж - Шарли Ебдо, западните политици организират траурно шествие в памет на жертвите от атентата, като зад политиците марширува френския народ. Както по-късно се изяснява, държавните глави се уговорили за фотосесия на заградена улица, а "френския народ" зад тях на снимките в медиите, са всъщност бодигардовете им.

***

След терора във Великобритания през юни 2017 г. западните медии публикуваха снимки на огорчени от тероризма мюсюлмани, протестиращи срещу тероризма и срещу Ислямска Държава в Лондон. Малко по-късно американският блогер Mike Cernovich публикува видео, на което се вижда как екип на американската телевизия 'CNN' инсценира fake news. "Becky Anderson of CNN is seen in London handing props to a 'peace group'" - съобщава Mike Cernovich в своя блог.

***

На 29.05.2014 г. първа и втора програма на германската държавна телевизия ARD и ZDF документират сваляне на украински хеликоптер от про-руски сепаратисти в Донбас, при което 14 украинци били загинали. Както се изяснява малко по-късно, видеото със свалянето на украинския вертолет е заснето през 2013 г. в Сирия и показва как терористите, които се сражават срещу армията на Башар Асад, крещят "Аллах Акбар!". Видеото е минимално ретуширано в постпродукцията и пробутано на будалите като сензационна новина.

***

На 2 юли 2017 г. българските соросоидни медии публикуваха поредната западна лъжа на Deutsche Welle:
"Либералната икономическа политика на премиера Бойко Борисов бележи успехи: БВП на страната нараства от няколко години насам..." В действителност БВП на България пада , когато управлява ГЕРБ, но пък американците са спокойни, че ГЕРБ няма да допуснат рестартиране на "Южен поток" 🛢 и АЕЦ-Белене."Общественото мнение не се сформира
от самосебе си, то бива сформирано."

Хенри Кисинджър

Методите на сформиране на обществено мнение и ролята на медийния агент (Спин-Доктор) и PR-агенциите в "творческия" процес в СМИ се тематизира във филма "Wag the Dog"/"Да разлаем кучетата" 1997 с Робърт де Ниро и Дъстин Хофман, режисьор Barry Levinson. Освен това филмът "Wag the Dog" пророкува бъдещи военни интервенции.

Средствата за масова информация и развлекателната индустрия се финансират от определена група хора, с цел не да се информира друга група хора, а да се манипулира поведението ѝ. Тази им функция ги определя като най-неподходящите източници на информация, по отношение на истината.

Американският проект 'Facebook', освен че събира лични данни, съставя характерови профили и профили на движение на потребителите, Фейсбук е специализиран и в популяризиране на Fake News и едновременно подтискане и блокиране на достоверна информация.

Chelsea Manning копира и публикува в Уикилийкс секретни документи, които разобличават военните престъпления на САЩ в Ирак, Либия, Афганистан и пр., за което Chelsea Manning получава 35 години затвор в САЩ, а Julian Assange е разследван за изнасилване от подмазвача на САЩ - Швеция. Edward Snowden разобличава практиката на САЩ, да шпионира цялото човечество, за което ще трябва да се укрива до края на живота си.

ЗА ИСТИНАТА ВКАРВАТ В ЗАТВОРА, ЗА ЛЪЖА ПЛАЩАТ ПАРИ.


Още по темата:

Хитрините на западно-европейците

Лъжи или подигравки с българите

Популярността на американските технологии
loading...
Държавният дълг на САЩ

Клишета на западните медии

Химическата атака в Сирия е операция под фалшив флаг

Терористите от Париж - Charlie Hebdo

Двойни стандарти

Mehmet Ali Ağca

Перфидност

Operation PBSUCCESS

Богатите педофили на Запад

Тайна организация на британски политици-педофили

Елитни американки-войнички си публикуваха порно-селфи във Фейсбук

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker