Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Операция под фалшив флаг
Операция под фалшив флаг
Операция под фалшив флаг е операция, провеждана чрез имитиране на извършител, от правителство, корпорация или други организации, имаща за цел да изглежда, че е дело на някаква организация, етническа или религиозна група или чужда държава. Актьорите на операцията действат "под фалшив флаг", което естествено се съпровожда от кампании за дезинформация, за да прикрият истинските автори. Операциите под фалшив флаг целят да прикрият идентичността и целите на извършителите.

Името произлиза от военното понятие „вдигане на фалшиви цветове“ при корабоплаването, т.е. на знаме на страна, която не е извършител. Операции под фалшив флаг се извършват предимно от военни или тайните сужби, но не са ограничени само по време на война и мерките срещу партизани, а са използвани и в мирно време, например в италианската стратегия на напрежението.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Известните до сега операции под фалшив флаг са имали за цел да разрушат имиджа на политически организации, чрез инсцениране на терористични актове, както и да изфабрикуват мотив за започване на война - Casus belli.

Планирането на тези акции включва оптимална възможност за отричане на съпричастност от страна на държавата или тайните служби. Тази концепция се разработва през 1950-те години от ЦРУ, под названието "Plausible Deniability".


Още по темата:

"Операция Циклон"

Медии-ментета

Разкрити операции под фалшив флаг

Перфидност

Двойни стандарти

Лъжите на Запада

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


















eXTReMe Tracker