Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Фен
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum
Фанат Фен Fan แฟน Fani
loading...
Фен

Фен, от английски език 'Fan' или фанатик 'fanatic', на латински 'fanaticus', на гръцки 'Φανατισμός' - сляпа вяра, е запалянко, почитател, фанатик, страстен поклонник на хора със значително по-висок социален статус от него, които по правило са забогатели и станали известни, благодарение на такива тъпанари като него - техни фенове и поклонници. Субектите на поклонници се наричат звезди, кумири.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Фенът може да се прекланя не само пред личности от обществения живот. Фенът се прекланя например и пред определена политическа партия, определен жанр в поп-музиката, определен футболен отбор, определена марка дрехи или марка лека кола. Но и в тези случаи от тях забогатява една тънка прослойка хора, към която феновете им не принадлежат, а само финансират тяхното щастие.

При наличието на много фенове на един и същи обект, този обект придобива култов статус, а явлението се нарича 'фенкултура'. Фенкултурата е част от Celebrity Culture и е феномен на масово оглупяване.

Поклонничеството е характерно за деца в пубертета, при които самосъзнанието и ценностната система все още не са изградени. Поклонничество се среща и при прости и умствено ограничени зрели хора, които не са информирани относно причините за това, как се става богат и известен.

Между поклонниците има и псевдопоклонници. Често лобисти се преструват на фенове. В този случай става въпрос не за фенове, а за клакьори.
Фен


Още по темата:

Хоби

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker