Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Забременяване
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Забременяване


Забременяване (синоним - зачеване, оплождане), на латински: Fecundatio, се нарича сливането на женската полова клетка - яйцеклетка, с мъжката полова клетка - сперматозоид, в рамките на полов акт, в процеса на размножаване.

Вътрешното оплождане е характерно само за сухоземните гръбначни организми, в това число и хората, но и при акулите, насекомите и паяците, които живеят във вода, оплождането е вътрешно.

В менструационния цикъл на жената единствено по време на овулация може да се осъществи зачеването. Овулацията е относително кратък период от време. Според съвременната наука, шансът жената да зачене е 12 часа (според други автори до 24 часа), а сперматозоиди, попаднали в женските гениталии, са в състояние да оплодят яйцеклетка в продължение на 60 часа.

Около 20% от жените усещат овулацията си като болка ниско в корема, от страната на овулацията - така наречения Mittelschmerz или овулационен синдром. Mittelschmerz не е подходящ метод за определяне вероятността от забременяване.

Според национално проучване (2012) направено от агенция за маркетингови проучвания "Прагматика", по поръчка на Oview сред жени между 20 и 40 г., над 80% от българките във фертилна възраст не са наясно какво представлява овулацията, а 41% от жените вярват, че могат да забременеят извън периода на овулация.

Забременяването, както и запознанството с брачния партньор, е една от най-дискретните теми при хората, тъй като не винаги хората се оженват/омъжват   по любов и не винаги жените искат да родят за да имат дете, а често само за да се сдобият с голямо наследство.

В миналото съществуваха теории, че оргазма при жените улеснявал зачеването или че при изнасилване, жените по-често забременявали, от колкото при желан полов акт. В миналото съществуваха и препоръки, относно подходящи за забременяване пози и сексуални практики.
loading...
В действителност все още не се знае колко време продължава овулацията при жената, колко време сперматозоидите са способни за оплождане в тялото ѝ, защото не се знае кога и от кого жената е забременяла. Не се знае и не трябва да се знае колко са кукувичите деца в човешкото общество.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Това което със сигурност се знае, е че освен съблюдаване на менструационния цикъл (което не винаги се удава на мъжете), необходимо е практикуване на секс, а не само плащане на сметки на жената.


Още по темата:

Вероятност за забременяване

Забременяване от фелацио

Контрацептиви

Фертилност,секс и религия

Концепция за забременяване

Суеверия около бременността

Забременяване от труп

Осиновяване

Успешните българки на прехода

Брак по сметка

Мъжка потентност

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker