Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Джордж Сорос
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Джордж Сорос

Джордж Сорос (на английски: George Soros, на унгарски: Soros György - Дьорд Шорош) е американски банкстер, пардон филантроп от еврейски произход, милиардер и апологет на глобализма и един от главните спонсори на Цветните революции, финансови кризи, дефолт и пр. подривна дейност по целия свят, но най-вече в Източна Европа. Джордж Сорос е носител на орден „Стара планина“ (1997) Указ № 214.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


За биографията на George Soros се знае малко и то предимно това, което самия Сорос разказва за себе си. Все пак не се скрива, че Сорос е бил богаташ още преди да се роди, за разлика от милиардерите от Гугъл, Ейпъл и пр., които били започнали бизнеса си в гараж, а Warren Buffett бил продавал бутилки Coca-Cola с 5¢ надценка и така станал милиардер.

По време на нацистката окупация, Сорос е бил на 13 г. Той описва събитията така:

"The Jewish Council asked the little kids to
hand out the deportation notices. I was told
to go to the Jewish Council. And there I was
given these small slips of paper... It said
report to the rabbi seminary at 9 a.m... And
I was given this list of names. I took this
piece of paper to my father. He instantly
recognized it. This was a list of Hungarian
Jewish lawyers. He said, "You deliver the
slips of paper and tell the people that if
they report they will be deported."


Съществуват твърдения (предаване по американската телевизия "Кукловодът"/"The Puppetmaster", водещ Глен Бек от 9 ноември 2010 г.), че George Soros е сътрудничил на нацистите като дете, поради което не е бил изпратен в концентрационен лагер.

След края на Втората световна война в следвоенния период на хиперинфлация в Унгария, Сорос припечелва като ченчаджия на черния пазар. Но икономиката на Унгария се стабилизира и Сорос напуска Унгария през 1946 г., след участие в конгрес на есперантисти.

СССР е освободил Унгария от нацизма, но е въвел комунистически режим, при който такива като Сорос - спекуланти, лихвари и пр. паразити не могат да просперират.

Филантропът Сорос имигрира с фалшиви документи във Великобритания през 1947 г. и учи философия в London School of Economics. След неудачния опит да направи кариера във Великобритания, през 1956 г. Сорос заминава за САЩ, от където провежда първия си грандиозен удар срещу британската валута. През 1961 г. той получава американски паспорт, но до ден днешен говори английски със силен акцент.

loading...
Успехът на Сорос в саботажи срещу чужди валути и държави, от които той печели милиарди, за сметка на нещастието на народите, естествено не се дължи на нюх към бизнеса, а на силна мрежа от информанти, доносници и високопоставени задкулисни играчи, които тайно финансират Сорос, както и Михаил Ходорковски и всички онези, за които медиите убеждават будалите, че били започнали от нула (в гараж).

Сорос започва в САЩ да се занимава с финансови спекулации и лихварство, по неговите думи за да спечелел достатъчно пари на Уол Стрийт и после да можел да се посвети на писателска и философска дейност.

Всъщност, не са известни трудовете на Сорос като философ или писател. Адолф Хитлер е рисувал пейзажи, които по нищо не отстъпват на пейзажите на известните майстори, но не са популярни, защото е загубил войната.

Кариерата на Сорос започва в края на 1980-те, когато прекарва много време в Източна Европа и на територията на бившия Съветски съюз. През 1984 г. Сорос започва да финансира дисиденти в Унгария, а от 1987 г. и в СССР. Между 1991 г. и 2006 г. Сорос похарчва за "просветителска" дейност в Източна Европа около 5 милиарда долара, от които над един милиард само в Русия. Над пет милиарда долара похарчва и правителството на САЩ за Евромайдана в Украйна, по думите на Victoria Nuland.

През 1988 г. Soros Foundation of Central Europe Research Group назначава на работа днешния премиер на Унгария Viktor Orbán. През 1989 г. същата фондация на Сорос отпуска стипендия на Виктор Орбан за обучение по английска либерална философия в Pembroke College/Oxford. Както по-късно става известно, това е една от грешните инвестиции на Сорос.

Финансовият спекулант изведнъж започва да се занимава със създаване на благотворителни фондове, които да спомогнат за превръщането на Източно-европейските страни в „образцови” демокрации. Пръскането на милиарди долари уж от „личния джоб” за промяна на мисленето и подриване на ценностите и морална деградация на младежта в Източна Европа, прилича повече на добре планирана държавна стратегия, отколкото на доброжелателно хрумване на сантиментален лихвар, закахърен за световното благополучие. Самият Сорос в забравено интервю заявява: "Аз не мога и не искам да се интересувам от социалните последствия от това, което върша."

Перфидността на Сорос за финансиране на антиправителствени протести, които да симулират леви революции, се прилага още през 1960-те години от Даниел Кон-Бендит, за сваляне на генерал дьо Гол във Франция.

В съзнанието на българите, George Soros е основният актьор в политиката на Запада за разрушаване икономиката на Източна Европа. Колаборационистите на Прехода в България биват наричани по името на Сорос - соросоиди.


Още по темата:

Изгониха Сорос от Русия

Частният живот на Джордж Сорос

Делото на Сорос

Филантропската дейност на Джордж Сорос

Мнения за Джордж Сорос

Кланът Сорос

Виктория Нюланд и Робърт Кейган

Даниел Кон-Бендит

Рокфелер

Голдман Сакс

Михаил Ходорковски

Планът на САЩ за световно господство

Джеймс Пол Варбург

Збигнев Бжежински

Евросъюзът започва наказателно дело срещу Унгария

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker