Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
loading...
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Голдман Сакс

Голдман Сакс / Goldman Sachs е инвестиционна банка, една от 30-те големи банки в света, със седалище в Южен Манхатън в Ню Йорк/САЩ, основана през 1869 г. от немски евреин - Marcus Goldman, емигрирал в САЩ. През 1882 г. се присъединява неговият зет - Samuel Sachs, който също произхожда от богато еврейско семейство от Германия. Samuel Sachs е работил като лихвар заедно с приятеля си Philip Lehman, чиято банка "Lehman Brothers" просъществува до финансовата криза през 2008 г. След присъединяването на Samuel Sachs банката се нарича "M. Goldman Sachs".

През 1930 г. Sidney Weinberg поема ролята на Senior-Partners на "Голдман Сакс". Sidney James Weinberg е роден на 12.10.1891 в еврейско семейство, които се занимават с търговия с напитки.
Marcus Goldman
Marcus Goldman


Голдман Захс е дилър на пазара на ценни книжа в САЩ. Занимава се също с консултантски услуги по сливане и придобиване; гарантиране; proprietary trading; инвестиране в частни капиталовложения (private equities), както и с управлението на състоянията на богати кланове.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Бивши служители на Goldman Sachs са сегашният (2016) директор на Европейската централна банка (ЕЦБ) Mario Draghi, бившият премиер на Италия Mario Monti, председателят на Financial Stability Board - Mark Carney, както и финансовите съветници в министерството на финансите на САЩ - Robert Rubin и Henry Paulson. Председателят на Goldman Sachs International е бившият председател на Европейската комисия - Peter Sutherland, който е и първи генерален директор на Световната търговска организация (СТО). Председателят на Goldman Sachs Deutschland е Alexander Dibelius, който е едновременно съветник на Angela Merkel.

Goldman Sachs е основният спонсор на фирмите, които финансират американските частни мозъчни тръстове и Council on Foreign Relations, ангажирани с американската външна политика.


Още по темата:

Голдмън Сакс е наела бившия шеф на Европейската комисия Жозе Барозо

"Досиетата Панама" се финансира от Goldman Sachs

Джордж Сорос

Рокфелер

Джордж Сорос

Михаил Ходорковски

Джеймс Пол Варбург

Планът на САЩ за световно господство

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker