Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
евреи почистват улиците
По време на окупацията на Полша 1939 год., евреите в Полша почиствали улиците, а нацистите ги контролирали как работят.
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Йерархията по време на фашизма

Нацизмът в Германия е бил основан на расова теория. Расовата теория на нацизма определя обществена йерархия, която диференцира стойността на хората в зависимост от етноса им. С разкритията на Едуард Сноудън през 2013 г., става известно, че и днес съществува подобна йерархия, основана на национална принадлежност.

На върха в йерахията на нацистите били представителите на северната раса - ариийската раса, които били руси и синеоки и били богоизбрани да ръководят останалите нации. Едно ниво по-ниско в йерархията на нацистите били романските народи - французи, италианци, испанци, португалци и пр.

На предпоследно стъпало в йерархията стояли славяните, които трябвало да служат за тор на немската нация, след като са били редуцирани по численост според Generalplan Ost и след селективно изтребление на тяхната интелигенция и елит.

Най-ниско в нацистката йерархия стояли евреите. Но и между евреите съществувала под-йерархия - немските евреи стояли по-високо от евреите произхождащи от славянски държави.

Лайтмотив във нацистката идеология са антисемитизма и антиславизма. Славяни, според нацистите били подчовеци - на немски Untermensch, а евреите били Volksverderber (развалящи нацията).

Терминът "подчовек" не е откритие на нацистите, а е взет от американския антрополог, расов теоретик и евгеник Лотроп Стодард. Lothrop Stoddard пише труд от 1922 г. под заглавие: "Бунтът срещу цивилизацията: Напастта "подчовек" - "The Revolt against Civilization: The Menace of the Under Man".

Повечето английско говорящи историци на днешно време, в стремежа си да замаскират произхода на термина "подчовек" от американец, превеждат обратно Untermensch, като sub-human или subhuman - в оригинал Under Man.

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
Всички права запазени


eXTReMe Tracker