Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Фригидност

За фригидни жени е прието да се считат жените, които никога, без значение на връзката и техниката на половия акт, не са изпитвали силна полова възбуда и оргазъм, или дори изобщо не са достигали полова възбуда.
loading...
До епохата на прехода към демокрация, това състояние се наричаше фригидност. В духа на Новия световен ред, думата фригидност се обявява за обидна и се замества с Хипоактивно разстройство на сексуалното желание, от английски Hypoactive sexual desire disorder (HSDD). На немски, шведски, сръбски, словенски, датски и пр. европейски езици, е останала в употреба думата фригидност.

Фригидността представлява понижаване на половото влечение до пълно безразличие и дори отвращение от полова близост и ниско ниво на полова възбудимост при жената.

Фригидността се дели на:

■ Истинска - възниква при вродена инфантилност и недоразвитост на сексуалната чувствителност. Тя е патологична и се среща рядко.

■ Физиологична - мнима фригидност при жените може да се появи в резултат на заболявания: Интоксикации, ендокринни разстройства, травми, тумори на нервната система и главен мозък, гинекологични заболявания. Нерядко физиологична фригидност възниква и след полов акт осъществен при наличието на възпалителни процеси на вагината и силна болка.

■ Психологична мнима фригидност се среща най-често, когато сексуалността на жената е затормозена от различни психогенни фактори - страх от нежелана бременност, опити за блудства и изнасилвания и пр. психотравми.

За истинска фригидност се смята снижаване на сексуалния интерес при отсъствие на каквито и да било отклонения в психичната и физиологичната сфера на жената.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


На днешно време не се знае каква част от жените са фригидни. Не се знае дали изобщо има хора (мъже и жени), които въобще да не изпитват сексуално влечение. Защото е възможно и дори често срещано явление, жената да не изпитва никакво сексуално влечение и полова възбуда само към определен партньор, а не към всички мъже. Но поради някакви съображения, жената да иска да има връзка или брак с него.

Също е възможно, жената да не изпитва полова възбуда само при определени обстоятелства, например когато усети, че любимият ѝ поради някакви причини (временно) не може да има друга жена. Съществуват случаи, когато жената прикрива похотливостта и изневерите си, като се преструва, че е фригидна.


Още по темата:

Лечение на фригидност

Липса на сексуални потребности

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2018 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker