Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Пехота
отомански еничари
Отомански еничари


Пехота е основният и най-масовият род войски. Пехотата е съставена от войници, които се сражават най-вече пеш, използвайки автомат, в миналото пушка, а преди откриване на огнестрелното оръжие - меч. До 1980-те години пехотинците са били въоръжавани и с нож. На днешно време близкият бой е загубил значението си и нож вече не се използва в една модерна пехота.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Пехотинците могат да пристигнат на полесражението по различни начини и биват разгърнати или в строй, или участват като партизани и участници в кратки атаки. Основната роля на пехотата в една завоевателна война е да окупира вражеската територия. На днешно време пехотата се замества с хибридни военнослужещи.

Еничарите са класически пример за еволюцията на съвременната пехота. На днешно време германците наричат протестърите - пехотата на Сорос. По време на социализма, за жена с дебели прасци се употребяваше иронично израза: "С крака, като на римски пехотинец".
При Прехода към демокрация за такива жени се казва: "С прасци, като на пехотинец на Сорос".


Още по темата:

Американски жени морски пехотинци

Пушечно месо

Безплатни летни лагери за деца в САЩ

Бойна група
loading...
Военно обучение по времето на социализма

Въоръжаване на България

NATO

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker