Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Интелигентност
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Интелигентност

Според ирландския психолог Richard Lynn, дисгенни процеси намаляват интелигентността на западните нации, особено САЩ и поради тази причина Китай един ден ще задмине Запада.

Според международното проучване PISA (2013) на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), на ученици на средна възраст 15 години от общо 65 страни, по математика, четене и естествени науки, на първо място са ученици от Китай, Сингапур и Хонконг.

Според изследването на ученици, от общо 44 страни, най-високо интелигентни са момчета, същевременно и най-ниско интелигентните също са момчета. Момичетата в повечето случаи са на средно ниво.

Учениците са били тестирани чрез компютърна анимация, при което е трябвало да решат всекидневни проблеми, като например да купят от автомат билет за обществен транспорт или да боравят с климатична инсталация, MP3-player или чужд GSM-Handy.

Най-умните германци са били 60% момчета и 40% момичета. И това съотношение в интелекта между момчета и момичета, е при почти всички държави-участници в изследването.

Най-слабите постижения са на момичета от Колумбия (385 точки), най-силните са на момичета от Корея (554 точки). Най-слабите постижения са на момчета от България (394 точки), най-силните са на момчета от Корея (567 точки).

Според изследването на PISA (2013),
на върха по интелигентност и съобразителност,
са децата от Сингапур - 562 точки,
Корея - 561 точки,
Япония - 552 точки,
Китай - 540 точки,
Канада - 526 точки,
Австралия - 523 точки.
На върха в Европа са Финландия - 523 точки.

Средното ниво за OECD е 500 точки.

Великобритания - 517 точки,
Франция - 511 точки,
Нидерландия - 511 точки,
Италия - 510 точки,
Германия и Чехия - 509 точки,
САЩ - 508 точки,
Страна на баските - 496 точки,
Португалия - 494 точки,
Швеция - 491 точки,
Русия - 489 точки,
Каталония - 488 точки,
Полша - 481 точки,
Испания - 477 точки,
Сърбия - 473 точки,
Унгария - 459 точки,
Израел и Турция - 454 точки,
Чили - 448 точки,
Бразилия - 428 точки,
Малайзия - 422 точки,
Черна Гора - 407 точки,
Уругвай - 403 точки,
България - 402 точки,
след България е Колумбия - 399 точки,
а на дъното на класацията стоят
Обединени арабски емирства - 372 точки.

От класацията на PISA (2013) става ясно защо "баш демократите" с лицемерните усмивки, страдат от фобия към Северна Корея.

А нищо чудно, чехите да са по-интелигентни от българите, след като не на българите са им учредили монопол върху електро-разпределението в Чехия, а чешката "ЧЕЗ" диктува цените за електричество в България.

Нищо чудно и канадците да са по-интелигентни от българите. Защото канадска корпорация   "Дънди прешъс металс" източва златото на България срещу 0,75% от печалбата , а българите само могат да работят в Канада нискозаплатена, унизителна и вредна за здравето работа.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Нищо чудно и турците да са по-интелигентни от българите. Защото турците произвеждат стоки-ментета, които продават на българите, а не обратно. Освен това Турция има безвизов режим (безплатни визи) с Русия, Белорусия, Украйна, с което е най-привлекателната дестинация за руски туристи. А България под диктата на баш демократите с лицемерните усмивки, въвежда визи по 60 US$ за руснаци, с което сама си саботира туризма.

Проучването на PISA от 2013 г. показва, че населението с най-висок интелектуален потенциал е от държави, които се финансират от производство на конкурентноспособни, на международните пазари, стоки.
loading...
Относително по-нисък интелект има населението на държави, които се финансират от търговия, въоръжаване и милитаризъм, подклаждане на етнически и религиозни конфликти и Цветни революции в други държави, шпиониране населението на други държави, експлоатиране труда на населението и природните ресурси на други държави, т.е. паразитизъм върху военно по-слаби държави.

Същото важи и за интелектуалните различия между половете: Тези, за които съществува алтернатива за паразитизъм, нямат нужда да развиват интелекта си.

С най-нисък интелект е населението на държави, които се финансират от експлоатация на собствените си природни ресурси, производство и търговия на наркотици, проституция и престъпност.

Би могло да се спори, кое е причина и кое следствие: Политиката на една държава или интелекта на населението ѝ? Вероятно и двете са в постоянно взаимодействие, както диригент и оркестранти. Но политиката зависи не само от интелекта на населението, а и от географското положение. Островните държави трудно могат да бъдат победени военно, поради което се радват на суверенитет и населението им може да се развива.

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker