Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!

Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Международни отношения
ООН
loading...
Под международни отношения се разбира съвкупност от икономически, политически, правни, дипломатически и други връзки между държавите и системите от държави, между основните социални прослойки, между основните политически сили, НПО, мозъчни тръстове и пр. обществени движения, действащи на международната сцена.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


В България икономическите връзки се изучават основно в специалност с международен приоритет – МИО. Първата катедра по Международни отношения е създадена във ВИИ „Карл Маркс“, днес УНСС. Катедра „Международни отношения“ в Университета за национално и световно стопанство е създадена още по време на комунизма през 1975 година (тогава Висш икономически институт „Карл Маркс“). За първи път в България специалност „Международни отношения“ се открива във ВИИ „Карл Маркс“ в 1976 година. По време на комунизма тези специалности подготвяха бъдещи дипломати и търговски представители.

При демокрацията на днешно време всеки некадърник, който има ниски оценки и не го приемат в друга специалност, се записва да учи 'политология' и след това си изкарва прехраната като уличен протестър и трол по форумите и социалните мрежи. По-ерудираните от тях стават блогери, пишат по новинарските сайтове Fake News. И като ги попитат какво са завършили, те гордо отговарят: "Международни отношения."

В Западните индустриални държави повечето политици са с юридическо образование, но има и изключения. Например Ангела Меркел завършва физически факултет, Ursula von der Leyen е лекарка. Но няма нито един известен западен политик, който да е завършил специалност 'политология', като стипендиант на Сорос.

Все пак между многото политолози-чираци в България има и политолози-майстори, които Запада за послушание ги устройва на престижна работа, омъжват ги за запандяци и ги правят евродепутатки. Децата им вероятно не знаят български език, но те старателно пеят backing vocals в Европарламента.


Още по темата:

Международен валутен фонд

Световна търговска организация

УНИЦЕФ

Образование и професия

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker