Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Тодор Живков, Бойко Борисов и Иван Славков-Батето през 1990-те
Тодор Живков, Бойко Борисов и Иван Славков-Батето (в дясно) през 1990-те
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Иван Славков-Батето

Иван Борисов Славков-Батето, е вторият съпруг на Людмила Живкова и зет на Тодор Живков, от когото Людмила Живкова има син - Тодор Славков.

Иван Славков-Батето е роден на 11 май 1940 г. в семейството на лекаря Борис Славков. Иван Славков завършва специалност „Двигатели с вътрешно горене“ във ВМЕИ, София. По време на следването, Иван Славков се увлича по водна топка, което е причината по-късно държавата да му даде луксозен апартамент в сградата на бул. "Васил Левски" №79 в София, в непосредствена близост до плувния басеин в спортната палата в София. По време на комунизма баровците не са имали собствен плувен басеин в дома си. От времето на комунизма до ден днешен (2016) сградата на бул. "Васил Левски" 79 в София е Gated community.

През 1966 г. Иван Славков остава вдовец, след като първата му съпруга, стюардесата Светла Маринова, загива при катастрофата на самолет „Ил-18Б“ на авиокомпания ТАБСО край Братислава, пътувал по линията София-Прага. През 1968 г. Иван Славков-Батето сключва брак с Людмила Живкова. Наскоро след това, Иван Славков е назначен за генерален директор на БНТ.

По времето, когато е бил генерален директор, Батето с широка ръка харчи държавни средства за командировки на служителите на БНТ по българските и чуждестранните курорти, с което спечелва сърцата на подчинените си.

Според Димитър Иванов (интервю на Валерия Калчева, „Нова добруджанска трибуна“ от 29 юни 2012 г.), Иван Славков е бил доносник - „офицер под прикритие“ (майор) към Първо главно управление на Държавна Сигурност. Това обяснява и факта, че Иван Славков е имал репутацията на любимец на жените и достъп до търсени жени, като стюардеси и дъщери на комунистически лидери.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


През 1987 година Иван Славков-Батето провежда първия, по времето на соца, конкурс за мис. На този конкурс, проведен в хотел "Родина" в столицата, Таня, приятелката на Батето, завоюва аплодисментите на публиката, след което Иван Славков със "спестените" от времето на народната власт пари, води изрусената Таня на почивка в Кот д'Ивоар.

От 1982 г. Славков е председател на Българския олимпийски комитет (БОК). През 1987 г. става пожизнен член на Международния олимпийски комитет (МОК), аналогично на най-големия син на Саддам Хюсеин - Удей Хюсеин, който работел като председател на иракския олимпийски комитет.

През 2001 г. Батето основава партия „Напред, България“, която имитира партията на Силвио Берлускони „Форца Италия“. „Напред, България“ обаче не успява да премине 4-процентната бариера и да влезе в Народното събрание.

Иван Славков прави иронични изказвания относно САЩ пред медиите, поради което му скрояват номер:

"Президентът на САЩ Джордж Буш не беше избран,
той беше посочен. Естествено, у нас посочва
изпратеният генерал-губернатор [...] Излиза
американският посланик и дава оценки. Това
съветски посланик не си е позволявал даже[...]
Той си призна, че когато е бил тук при последния
му мандат, е лазел в калта, за да шпионира и
наблюдава нашата армия. Това го заяви съвсем
откровено. Сега не лази, защото нямаме армия.
"
Цитат на Иван Славков от вестник Атака.

През 2004 г. британската държавна телевизия "Би Би Си" (BBC) със скрита камера заснема Иван Славков-Батето заедно със сърбина Горан Такач в софийския хотел „Радисън“ по време на преговори с представящи се за лобисти-бизнесмени от измислена компания „Ню Лондон Венчърс“, за осигуряване гласове на членове на МОК за кандидатурата на Лондон за Олимпиадата през 2012 г.
loading...
На 7 август 2004 г. президентът на МОК Жак Рох обявява, че Комисията по етика отнема временно всички права, привилегии и функции на Иван Славков като член на МОК. На 26 ноември 2004 г. Изпълнителният комитет на МОК препоръчва изключването на Иван Славков, което е одобрено единодушно от всичките му 15 членове. На 24 май 2005 г. Жак Рох призовава Славков да напусне доброволно заеманите от него постове, преди да бъде официално изключен от МОК, но Славков се инати и не пуска клона, за който се държи.

На 7 юли 2005 г. на сесията на МОК в Сингапур Иван Славков е изключен от Международния олимпийски комитет с тайно гласуване, при което изключването му е подкрепено от 84 от членовете при 12 против и 5 въздържали се. Това автоматично го отстранява и от поста председател на БОК. Впоследствие на топлото му местенце е избрана Стефка Костадинова. През октомври Батето губи и поста на президент на БФС, след като на редовен конгрес на съюза е заменен от Борислав Михайлов.

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker