Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Йорг Имендорф
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Jörg Immendorff / Йорг Имендорф

Jörg Immendorff (1945-2007) е немски художник, известен не само със своите творби, но и с бурния си промискуитетен живот. Според Wikimedia, Jörg Immendorff е бил член на немската коунистическа партия/Kommunistische Partei Deutschlands - Aufbauorganisation. През 1970-те Йорг Имендорф става известен със серията монументални рисунки "Café Deutschland". През 1980-те Jörg Immendorff отваря кръчма "La Paloma" в близост до Hamburger Reeperbahn - квартала на проститутките St. Pauli / Хамбург. Йорг Имендорф е приятел на тогавашния канцлер на Германия - Герхард Шрьодер, който от своя страна е приятел с Владимир Путин. Герхард Шрьодер подписа договора за Северен поток-1, поради което е трън в очите на САЩ. През 2007 г. председателят на комисията на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ по международните въпроси Том Лантос нарече бившия германски канцлер Герхард Шрьодер политическа проститутка.

Jörg Immendorff оставя завещание, в което посочва единствен наследник дъщеря си Ida Immendorff/Ида Имендорф, която е родена от Михаела Дановска/Ода Жон. Три седмици преди смъртта си, на 07.05.2007, момент в който Immendorff е бил вече напълно парализиран, не е можел да говори, да пише и дори да диша самостоятелно. Йорг Имендорф е дишал със специален апарат чрез трахеостомия. В този момент в завещанието му името на дъщеря му е зачеркнато ръчно и е добавено името на 34 години по-младата от него Михаела Дановска/Ода Жон като единствен наследник. Завещанието е заверено от нотариус, с което е неоспоримо.

На пръв поглед историята за наследството на Йорг Имендорф звучи като сценарий от холивудски филм от жанра Amour fou/невъзможна любов: Стар, сенилен мултимилионер е до толкова заслепен от красотата на млада студентка, че ѝ завещава цялото си имущество. Но дали Германия, която е най-развитата държава на Европа ще допусне някакваси от най-изостаналата държава на Европа, да се сдобие с наследството на един от най-известните немски художници след Втората световна война? Германия, която чрез изкуствено поддържане нисък курса на еврото, увеличи печалбите си за сметка на останалите членове на Евросъюза и за сметка на САЩ, поради което Великобритания напуска Евросъюза.

Канибалският/феминисткият пърформанс на Ода Жон в НХГ през ноември 2018 г. навежда на мисълта, че тя не е действала сама, а зад нея стои организация. Тази организация помага на Дановска да получава награди (наградата за живопис “Пиер Карден”) и реномираните западни медии да пишат за нея хвалебствия, колко била красива и как си продавала картините на Запад за петцифрени суми. Също както зад Михаил Ходорковский е стояла организация, която му е помогнала да се сдобие с нефта на цяла Русия, след което той да го отдаде.
Йорг Имендорф
Според немското издание "Der Tagesspiegel" (Nachlass Jörg Immendorff. Die Prozessserie wird länger: Weiter Streit um Immendorffs Werk, 23.09.2014) два германски аукциона са оценили творчеството на Jörg Immendorff от 6500 творби, на стойност 58.000.000 €. Всъщност 6500 творби за един човешки живот означава творчество на конвейер.

Според публикации в Süddeutsche Zeitung (Geld - Macht - Hass: Jörg Immendorff. Der Kampf des verlorenen Sohns, 16. Januar 2011) наследството на Йорг Имендорф обхваща недвижимо имущество и картини на стйност 15 до 18 милиона евро.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Йорг Имендорф има извънбрачен син Jean-Louis от Marie-Josephine Lynen, когото не споменава в завещанието, но е признат от немски съд за негово дете и му се полага 1/8 запазен дял от наследството. Jean-Louis все още води съдебни дела срещу Михаела Дановска за наследство, при което трудностите са да се определи пазарната цена на творбите на Immendorff.
loading...
По правило повечето гениални художници стават звезди след смъртта си. При Jörg Immendorff се случва точно обратното: На един аукцион през 2008 г. в Кьолн, от шест негови творби, се продава само една дървена скулптура "Malertod III" за 24.000 евро. Вероятна причина за падане цената на творбите на Йорг Имендорф след смъртта му е, че онези кръгове, които са го протежирали, докато е бил жив, вече не го протежират. А не е изключено и цените умишлено да се занижават, за да се занижи сумата, която младата вдовица Михаела Дановска ще трябва да брои на сина на Йорг Имендорф.

Jörg Immendorff е кремиран и пепелта му е разпръсната в Средиземно море. Кремирането често се практикува с цел сучайно на някой от наследниците да не му хрумне да прави ДНК-тест.


Още по темата:

Хипергамия

Възрастова разлика в любовта

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker