Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Кич
Кич
Кич е термин, означаващ безвкусица, боклук, използван за да означи изкуство, считано за упадъчен вариант на даден стил. В по-широк смисъл думата се употребява по адрес на всяко претенциозно произведение на изкуството, което представлява проява на лош вкус или е масово фабрикуван банален и груб комерсиален продукт, подражаващ на елитарния оригинален стил.

Кич може да се нарече и всяко поведение, което претендира да има нещо общо с изкуството или дори високата сфера на културния живот, но всъщност е само поза и просто имитира формата и функцията на оригиналното, без да има неговото съдържание и качество.

Характерен кич от края на 19-ти и началото на 20-ти век са рисунките по креватите - така наречената "креватна живопис". Също и рисунките, които художници продават по курортите - клишета на морски пейзажи.

Кичът е един от любимите обекти за изследване на философията, естетиката, както и един от предпочитаните начини за проява на чувство за хумор в съвременното изкуство. В този смисъл, кичът намира своето позитивно приложение като ирония в някои художествени жанрове - например шарж, карикатура. Кичът често се използва в рекламата.

Кичът може да се прояви не само в областта на класическото изобразително изкуство, но в по-широк смисъл засяга и се проявява в литературата, архитектурата, религиозното и храмовото пространство, езика, човешките отношения.

Кичът трябва да се диференцира от псевдо-изкуството, създадено и/или финансирано от САЩ, като например абстрактния експресионизъм и атоналната музика, които не имитират изкуство, а целят деградация на естетическите представи на човечеството.

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker