Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Fräuleinwunder
Fräulein-Wunder/Госпожици-чудо
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

План "Маршал"

Планът "Маршал", известен официално като Програма за възстановяване на Европа (European Recovery Program), е програма на САЩ за американски инвестиции в окупираните от САЩ страни в Европа след Втората световна война. Испания по това време се управлява от про-фашистко правителство на генерал Франко, поради което е имало опасения от въздигане на фашизма и парични средства на страната не са отпуснати.

Инициативата е наречена на името на генерал Джордж Маршал, който по това време е Държавен секретар на САЩ. 12,4 милиарда доларовата програма на САЩ на днешно време (2013) е еквивалентна на $127,1 миларда.

Въпреки че САЩ формално поканва и СССР и останалите източно-европейски страни да получат кредити от американските лихвари, съветското ръководство отказва, поради опасения от загуба на суверенитета на тези държави. Ролята на Плана "Маршал" е да превърне следвоенна Европа във васал на САЩ.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Най-големи са инвестициите на САЩ в следвоенна Германия, с цел да построят силен враг срещу Русия. Ключовата роля на Германия, в конфронтацията между САЩ и Русия, се тематизира от шефа на STRATFOR - George Friedman.

Отблагодаряването на Германия, за американските инвестиции, става обществено достояние с разразилия се шпионски скандал в Германия през 2015 г. Немското разузнаване "BND" работи за американското разузнаване NSA срещу интересите на Германия, Франция и останалите европейски страни. Немското разузнаване помага на САЩ да шпионира европейски фирми и политици. През 2017 г. става известно и че американски хакери оперират от сградата на консулството във Франкфурт на Майн.

Ръководени от правилото враговете на моите врагове са мои приятели (Тесалийският съюз) САЩ паралелно финансират и Китай. През 1970-те Хенри Кисинджър изиграва важна роля в изграждане на така наречените "неутрални" държави като Китай и Индия, с цел да бъдат манипулирани срещу СССР - "Стратегия тройната ос - Китай, Русия, САЩ". Китай в началото на 1970-те предявява териториални претенции към СССР - китайско-съветския пограничен конфликт, което се оказва златната кокошка за американската външна политика - така наречената "Пинг-Понг-Дипломация".

Само за четири години (до 1949), Германия възстановява предвоенната си икономика, останало в историята като Wirtschaftswunder (Икономическо чудо), за разлика от бившето ГДР, което 27 години след Обединението на двете Германии, няма изгледи да достигне стандарта на живот на Западна Германия.
loading...
Вероятно все още има глупави хора по света, които вярват, че плана "Маршал" е мотивиран от алтруизъм и хуманни чувства. Както след цунами в Индонезия през 2004 г., западни туристи и американски военни се притекоха на "помощ", а САЩ предлагаха да осиновяват останалите без родители деца. В последствие се изясни (по данни на UNICEF), че стотици деца останали без родители, са били продадени за донори на органи.

Планът Маршал в официалната си част е икономически, но в него е записано условието, че за да получат помощи, в правителствата на страните не трябва да има комунисти, с което Планът "Маршал" е рожба на Студената война.


Още по темата:

Реакцията на Русия на Плана Маршал

Манипулациите на Фолксваген

Защо САЩ атакуват Фолксваген

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker