Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Модел
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Манекенка

Манекенка или модел (от френски modelle) е жена, която не изкарва прехраната си с интелектуален или физически труд, а поставя на показ външността си (често срещу символично заплащане), с цел да бъде забелязана от богати мъже.

В широкия смисъл, модел може да бъде и мъж, и с външността си да рекламира някакви стоки или услуги. Демонстрирането на облекло, в така наречените модни ревюта, обикновено не цели да рекламира дрехи за продан, тъй като никой по улиците не носи такива дрехи. Модните ревюта са просто едно шоу, при което на подиума дефилират красивите, а от публиката ги оглеждат богатите.

Тъй като заплащането на мъжете-манекени е многократно по-ниско от това на жените-манекенки, професията модел/манекен не може да бъде причислена към творческите професии, като актьор или танцьор, а е по-близка да професията - проституция.

Външността на мъжа не се цени от жените. Например Rocco Siffredi се смята за секс-символ и въпреки че е хетеросексуаен, феновете му са педерасти, а не жени.

Топ-модел означава модел с особено голяма известност и високи доходи.
Фотомодел обикновено се нарича жена, често с нисък ръст, която инцидентно се снима за (еротични) булевардни издания.

Моделите и манекенките се набират чрез посредници - така наречените моделни или модни агенции. Алтернативно могат да се наберат и чрез обяви за работа или между познати. Когато се търсят модели за не-еротични снимки и не е нужно непременно моделите да са известни, обикновено се набират между познати, срещу символично заплащане или въобще без пари.

Много жени мечтаят да видят лицето си в някое списание и дори са готови сами да заплатят за публикация. В България много млади жени работят без пари като водещи на телевизионни предавания, в очакване някой, който си струва, да ги хареса. А в Русия има заведения за стриптийз, в които жените се събличат пред посетителите без хонорар, а получават заплащане официално само бакшиши, които (пияни) мъже от публиката им завират в бикините. Вероятно основният доход на стриптизьорките идва от оказване на секс-услиги на клиентите от заведението.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Тъй като професията манекен/модел е мечта на много наивни хора по света, в този бранш съществуват и много измами и експлоатиране на евтина работна ръка.

В някои държави, особено в Източна Европа, моделните/модните агенции, както и целия шоу-бизнес, са владение на организираната престъпност и за да бъдат включени в каталога на агенцията, от момичетата се изисква да преминат платен курс или да заплатят за набор свои снимки - така наречения Sedcard, при самата агенция.


Още по темата:

Защо мъжете харесват силует на пясъчен часовник?

Конкурс за красота

Успешните българки на прехода

Хетера
loading...
Фатална жена

Наложница

Сороститутка

Girl next door

Цена на роби

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker