Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!

Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Монопол върху модерни технологии

В по-ранен стадий на капитализма, максималните печалби са се гарантирали чрез монопол върху полезните изкопаеми - основа на колониализма. В днешно време монополът върху полезните изкопаеми е до голяма степен заменен с монополизиране на модерни технологии. Единствено добивът на петрол все още не е монополизиран.

През 2011 година започва разпродажба на ключови отрасли в икономиката на Гърция, купувачите на които не са нито Китайци, нито Руснаци. (Виж филма Катастройка).

Дженеръл Мотърс обявява фалит, при което се договаря продажба на Опел (Adam Opel AG) на Сбербанк (Русия). По-късно WikiLeaks разкрива интригите около отказа за продажба на руски инвеститор и изплатената от "General Motors" неустойка от 13.000.000 евро, за да не се сдобие Русия с модерни технологии.

През декември 2011 шведският поизводител на автомобили "SAAB" фалира. Китай предлага да закупи банкрутиралото предприятие. "General Motors" обаче не се съгласява, за да не се сдобие Китай с модерни технологии. За "Дженеръл Мотърс" не е проблем, че по този начин 3500 работника и техните семейства, ще изхвърлят на улицата. Проблем е да се сдобият с модерни технологии суверенни държави.

През 2013 год. Евросъюзът блокира продажба на гръцките енергийни концерни "DEPA" и дъщерната му фирма "DESFA", на руския държавен концерн "ГАЗПРОМ".

Copyright:www.aliceswonderland.eu

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu

© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
Всички права запазени


eXTReMe Tracker