Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!

Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Нов български университет
Нов български университет
Нов български университет, известен още като НБУ, е български частен университет, основан и финансиран от Джордж Сорос. Soros още през 1979 г. започва с програма за стипендии на африкански студенти в колеж в Южна Африка, а в края на Студената война, започва да инвестира и в Източна Европа. През 1991 г. Сорос основава Централноевропейския университет в Будапеща и НБУ в София.

Както Централноевропейският университет в Будапеща, така и Нов български университет в София не са филиали на някакъв американски университет и техните дипломи не се признават никъде по света. Те и не могат да бъдат филиали, тъй като не са образователни институции, а заведения за подготовка на кадри за подривна дейност и дестабилизиране на суверенни държави. Абсолвентите от НБУ стават улични протестъри, участници в гейпаради, тролове по форуми и социални мрежи.

Central European University и НБУ не предлагат специалности в областта на науката - математика, природни науки, инженери, медици, а само изкуства, политология и социални науки, с акцент на толериране на трансджендър и наркомания. Защото такива като Сорос не инвестират от човеколюбие, а имат добре пресметната цел. И ако се приеме, че George Soros е самодеец и не действа по поръчка на някаква задкулисна клика, то целта на Сорос не е още повече да забогатява, той е достатъчно богат. Целта му е да управлява целия свят, със същите методи, с които е натрупал милиардите си.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Според новия закон в Унгария, гласуван на 10.04.2017 г., Central European University на Джордж Сорос ще загуби лицензията си, поради това че не е филиал на американски или какъвто и да било друг университет. А това, което България допуска и Унгария до 2017 г., никой в САЩ няма да допусне - някакъв банкстер да открива университет и да обучава протестъри, саботьори, доносници, които да служат на чужда държава. (Източник: Tagesschau - "Streit um Soros-Universität. Hochschulgesetz in Ungarn unterzeichnet. Stand: 10.04.2017 21:33 Uhr)

В НБУ се изучават класическите дисциплини само проформа. Също както по време на комунизма в университета за ченгета в Симеоново (Академия на Министерство на вътрешните работи), всички завършваха с чин лейтенант и някаква цивилна специалност, като юрист или икономист.

За много от специалностите в НБУ въобще няма утвърдена програма, а за учебник и дума не може да става. Например учебните занятия по предмет - "реклама", преминават в разглеждане на музикални видеоклипове от интернет, но без каквито и да били анализи или коментарии от преподавателите. А и музикалните видеоклипове нямат нищо общо с реклама.

Таксите за обучение в НБУ надхвърлят минималната месечна заплата в България, а диплома от Нов български университет не се признава никъде по света. Дори и в България, абсолвенти от НБУ трудно си намират работа, в случай че сами са си финансирали образованието и не са изпратени като стипендианти на НПО, фондации и мозъчни тръстове. Българите харчат средно по 4 лева за храна на ден и дори за човек със силно развита фантазия е трудно да си представи, че някой ще заплати от собстения си джоб за диплома от Сорос.

Естествено ако попиташ някой соросоид, завършил НБУ, дали сам си е плащал таксите за обучение, никой няма да си признае, че е получавал стипендия. Както никой протестър не си признава, че крещи по улиците "оставка" за пари.

В България е широко разпространено мнението, че тези, които не са ги приели в другите университети, се записват в Нов български университет. В действителност най-некадърните соросоиди, които не са ги приели в другите университети, ги записват в Нов български университет, за да имат някаква диплома. Защото за ръководни длъжности в държавната администрация и държавните медии, все още се изисква висше образование. А в Нов български университет се получава диплома дори без да се посещават лекции и да се държат изпити.

В частните университети на Запад некадърните студенти само плащат таксите, но не получават дипломи, с което на практика финансират образованието на способните. И по правило завършилите с добри оценки в западните университети, си намират работа на Запад. В това число и българите, завършили в западни университети, но не като стипендианти на Джордж Сорос!

За разлика от частните университети на Запад, които следят за добрия си имидж, Нов български университет няма имидж. НБУ има преподаватели-соросоиди, студенти-соросоиди и вероятно будали, чиито родители финансират кариерата на първите две категории. Но за последната категория студенти не е сигурно, дали изобщо има такива будали.


Още по темата:

Мнения на студенти от Нов български университет

Стипендия в Нов български университет
loading...
Унгария ще закрива университета на Сорос

Успешна кариера

Собствен бизнес

Фактори, които влияят при избора на професия

Избор на професия в зависимост от социалния статус

Смяна на местоработата или професията

Социална мобилност

Държавна намеса в образованието и професионалната ориентация

Образование в чужбина

Трудоустройство

Образованието при социализма

Образование в Османската империя

Промени в Закона за висшето образование 2015

Българският работодател

Възможностите за професионална реализация в България през 2015 година

Най-търсената професия в САЩ

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker