Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Муджахидин с SA-7 Grail (1988)
Муджахидин с SA-7 Grail (1988)
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Кой създаде тероризма?

Първоначално потенциал в ислямския фундаментализъм, вижда последният германски кайзер и крал на Прусия - Вилхелм II, в навечерието на Първата световна война.

Ислямска държава води началото си от различни терористични групировки, но най-вече от „Ал-Каида“, създадена през Студената война от ЦРУ на САЩ. САЩ финансират и организират афганистански терористи - муджахидини, за подривна дейност срещу Демократична Pепублика Афганистан (جمهوری دمکراتی افغانستان) - така наречената "Операция Циклон"/"Operation Cyclone" през 1979 г. През същата 1979 г. САЩ опитват, чрез Людмила Живкова, да откъснат България от СССР.
Американският президент Роналд Рейгън инструктира афганистанско-пакистански муджахидини срещу СССР, 1983 г.
Американският президент Роналд Рейгън инструктира
афганистанско-пакистански муджахидини срещу СССР, 1983 г.


По препоръки на Збигнев Бжежински, президентът Джими Картър без да известява американската общественост и Конгреса, тайно отпуска сумата от 500 милиона долара за създаване на международно терористично движение, което да разпространи ислямския фундаментализъм в Централна Азия, за да дестабилизира Съветския съюз.

Тъй като "Операция Циклон" се е провеждала под фалшив флаг, американците купуват руско оръжие в трети страни, като Китай и Египет и чрез Пакистан го пренасят в Афганистан, да въоръжават терористите. По-къско Zbigniew Brzeziński споделя, че американците са купували съветско оръже и от Чехословакия. Под управлението на Ronald Reagan след 1981 г., САЩ разширяват поддръжката за терористите и вече ги въоръжават с противовъздушни отбранителни стистеми от САЩ, като "FIM-92 Stinger".

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Създаването на международния тероризъм (Operation Cyclone) се смята за най-продължителната и най-скъпата тайна операция на САЩ за подривна дейност срещу Русия (източник: SPIEGEL, 30 Jahre Afghanistan-Invasion: Das sowjetische Waterloo, 22.12.2009). Над шест милиарда долара е струвала на САЩ "Операция Циклон", дори повече от Майдана в Украйна - Виктория Нюланд на пресконференция на 13.12.2013 г. съобщи, че САЩ са инвестирали над 5 млрд. US$ за Цветната революция в Украйна. Също и Саудитска Арабия, след договаряне със САЩ, финансира "Операция Циклон" с още 6 милиарда долара.

Парите за финансиране на международния тероризъм са били прикрити от Американския конгрес. Движеща фигура във финансирането на тероризма се смята депутатът от Демократическата партия на САЩ - Charles Wilson.
loading...
Осама бин Ладен (на арабски: أسامة بن لادن) е най-известният вожд на муджахидините, който впоследствие се обръща срещу създателите си - Blowback.


Още по темата:Антиамериканизъм

Терористите от Париж - Charlie Hebdo

Терорист от ИДИЛ е обучаван в САЩ

Ислямизъм

Стратегия на напрежение

Операция Циклон

Операция в Залива на прасетата

Операция «Мангуст»

Operation PBSUCCESS

Operation Northwoods

"Процес на Национална Реорганизация"

Терористичните актове в Болоня

Връзките на ЦРУ с Коза Ностра

Операция Гладио

Цветни революции

Атентатът над Локърби

Mehmet Ali Ağca

Убийството на Пиер Паоло Пазолини

Американци ходели в Куба да се наливат с бира

Redneck

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker