Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Благотворителност в полза на обществото
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Филантропия

Филантропия ( от гръцки: φίλος, phílos–приятел и άνθρωπος, ánthropos—човек ) е благотворителност за обществото. Филантроп се нарича човек, посвещаващ своето време и пари за благотворителни цели, ръководен от алтруизъм. Антоним на филантроп не е мизантроп – (саможив, човекомразец, човеконенавистник, мрачен, зъл) – според етимологията на думата, защото не съществува противоречие между алтруистичното действие и негативната нагласа срещу човечеството като цяло. В България с филантропската си дейност са известни братята Евлоги и Христо Георгиеви.

Често за филантропи се представят американски банкстери като Джордж Сорос, който саботира икономиката на различни държави, спонсорира   подривна дейност и Цветни революции и Дейвид Рокфелер, който спонсорира упадъчни направления в изкуството (абстрактен експресионизъм). Според Wikipedia, Brent Roger Wilkes (1954), който оборудва концентрационни лагери на ЦРУ също е филантроп.

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker