Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Пролетариат
Пролетариат
Пролетариа́т (на немски език Proletariat, на латински - proletarius — безимуществени, ед.ч. - пролетарий, е най-ниско стоящата в йерархията при капитализма обществена прослойка. По правило пролетариат е работническата класа при капитализма - онези, които произвеждат благата, в противоположност на буржоазията - онези които са собственици на благата.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Пролетариатът е обществена класа от хора, които нямат право на собственост върху средствата за производство, живеят в големите градове и не разполагат с автономни източници на поминък, като земеделие и скотовъдство и за тях основният източник на средства за живот се явява продажбата на собствената работна сила.
Пролетариат
Терминът пролетариат в древен Рим е означавал прослойка на хора без собствена земя и без собствени средства, които са се препитавали от наемен труд, но не са били роби и не са били задължени да плащат данъци (харач) и да служат в армията. През 1820 г. за първи път Анри дьо Сен-Симон говори за класа на пролетариата. Пролетариатът е предшественик на прекариата.

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker