Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Lessons
Previous Next
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Собствен бизнес

Едно от традиционните пропагандни клишета на западната пропаганда, е примамване на наивното население в бившите сателити на СССР, с възможността при капитализма за създаване на собствен бизнес. При това западната пропаганда разчита на глупостта на хората, които не се замислят, че капитализма не може да съществува, ако всеки има собствен бизнес. За да има една тънка прослойка от обществото собствен бизнес, масите трябва да работят за чужд бизнес.

Благата на Земята са отдавна разпределени и без бой никой не отстъпва заграбеното. Например най-простият собствен бизнес е да създадеш онлайн-медия. Създаването на собствена уебстраница не изисква финансова инвестиция и популярността ѝ теоретически зависи от таланта на създателя ѝ. На практика обаче, създаването на уебстраница започва с избора на подходящ домейн и по-нататък зависи от позицията в Google и социалните мрежи.

Както всички знаят, за започване на дори и съвсем малък бизнес (отваряне на закусвалня за дюнери, оборудване на зъболекарски кабинет и пр.), е необходим капитал. По правило навсякъде по света продажната цена на малкия бизнес се определя от годишния оборот на заведението, частния лекарски кабинет и пр. Например една закусвалня за дюнери в центъра на София има годишен оборот от около 80.000 лева. Един частен лекарски кабинет в Германия има годишен оборот от около 300.000 евро.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


При капитализма всеки, който не разполага с начален капитал, може да получи кредит, както всеки, който се нуждае от донор на орган, може да се запише в списъка на чакащите.

Във връзка с предложения от партия АТАКА мораториум за покупка на българска земя от чужденци, трубадурите на Новия световен ред поучаваха, че и българи имали право да си купят земя на Запад. Българи са имали право да си купят земя и в Османската империя. Но по време на Османското робство българите не са си купували земя, т.е. не са опитвали да си открият собствен бизнес, а са си търсели работа като ратаи при турски землевладелци. Чак когато започнала Руско-турската освободителна война 1877-1878 г., турски феодали-землевладелци започнали да разпродават българските си владения, при което българи притежаващи капитал, са изкупили българските земи от турците на безценица, при което са забогатяли. И ако не беше имало Руско-турска освободителна война, то българите на днешно време нямаше да са ратаи на американци, а на турци.

С идването на Владимир Путин на политическата сцена, Русия погасява изцяло кредитите си към Германия, след което вече разполага и с капитал за инвестиране в икономиката на Германия. Но Германия не допуска руски инвестиции в Германия. При посещението си в Берлин и Мюнхен през октомври 2006 г., Путин критикува истерията на Германия към руски инвестиции - «Ich weiß nicht, warum es Hysterie gibt». По онова време Русия иска да увеличи пет процентното участие на руска банка в германския концерн "EADS". «Russland kommt nicht mit Kalaschnikows und Panzern, sondern Russland bringt das Geld mit» - «Русия не идва с Калашников и танкове, Русия носи пари» и такива инвестиции могат да спасят работни места.

В западните държави икономиката е пазарна, т.е. не се планира официално от държавата, както плановата икономика на социализма, а се манипулира от задкулисни играчи и всеки бизнес, дори всяко привлекателно и доходоносно работно място, се отдават съобразно политиката на Запада, а не съобразно лични качества или размер на капитала.
loading...
При по-внимателно изследване биографията на българи, започнали малък бизнес става ясно, че всички те не са просто предприемчиви и пробивни, а са соросоиди, които са били обучавани в заведения като Нов български университет, някои са работили или учили като стипендианти в САЩ.

"In politics, nothing happens by accident.
If it happens, you can bet it was planned that way."

Franklin D. Roosevelt
"В политиката няма нищо случайно.
Ако нещо се случи, то така е било замислено."

Франклин Д.Рузвелт


Още по темата:

Собствен бизнес без начален капитал

САЩ дават по 200.000$ на северно-корейци да имигрират в САЩ

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker