Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Ким Кардашян
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Реалити телевизия

'Реалити телевизия' или 'риалити телевизия' или още 'реалити шоу' (от английски език: reality television) e вид телевизионен формат, който по правило е без сценарий и показва „обикновени“ хора, а не професионални актьори. Но някои поджанрове са с предварителен сценарий, като например „Who Wants to Be a Millionaire/Стани богат“, „Универсален боец/The Ultimate Fighter“ и само симулират, че са реалити.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Въпреки че реалити като филмов жанр съществува още от зората на телевизията, рязка популярност придобива около 2000 г. с навлизането на Celebrity Culture.
loading...
Най-известните предавания са „Биг Брадър“, „Сървайвър“, „Candid Camera“, „Джо Милионера“ по БТВ, излъчвани и в България. Според Нилсен Медиа Рисърч този тип предавания са 56% от всички американски телевизионни предавания (по кабелна телевизия и ефир) и до 69% от телевизионните предавания по света.

Приема се, че първото реалити предаване в съвременния смисъл на термина е телевизионният сериал на американския канал PBS "An American Family"/"Американско семейство". Дванайсетте епизода са излъчени в САЩ през 1973 г. Сериите са за съпруг и съпруга, техните деца и развода им.

Популярността си реалити придобиват в епохата след края на Студената война, когато живота на хората както на Запад, така и на Изток става безсмислен и скучен. Класите в обществото са загубили напълно мобилност. Бедните и прости хора знят че техните деца, внуци и правнуци ще останат завинаги бедни, без шанс за просперитет. Интелектуално деградират и техните интереси се свеждат до махленски клюки, те или завиждат на другите или им се присмиват.


Още по темата:

Филмови Жанрове

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker