Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Реднек
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Redneck

Реднек, от английски език redneck, в буквален превод - червен врат, е жаргонно название на бели американски в миналото фермери, а на днешно време работници по фабриките, предимно бедни и прости американци - White Trash. Синоними в българския език: Селяк, селяндур, лумпен, прост човек. Българският аналог на redneck е бачкер.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Реднекът ходи с джинси и потник, с шапка с козирка или ковбойска шапка. Развлеченията на реднека са примитивни - надпревара кой може да изпие повече бира или да хвърли по-далече боклук. Реднекът обича да яде Fast Food, да се налива с бира, да слуша кънтри музика и около дома му да има голямо количество боклук. Към Реднек-културата принадлежи обитаване на Trailer Parks, поради ниските доходи. Често реднекът отглежда ловджийско куче и обича да стреля. Хоби на реднека е риболов, стрелба по мишени или гонки с коли.
loading...
Реднекът е патриот, гордее се със САЩ и при политически избори гласува за Републиканската партия/Republican Party, (както в България ромите гласуват за ГЕРБ). Реднекът се информира само от телевизията и предимно от консервативната "Fox News Channel" (както тъпанарите в България се информират от Нова телевизия и bTV).

Rednecks имат нисък социален статус, но самочувствието, че са средна класа в обществото в САЩ.

Според статия от швейцарския вестник Tages-Anzeiger, под заглавие "Schlammloch-Springen und Toilettensitz-Weitwurf" (Erstellt: 12.07.2011, 06:01 Uhr), от 1996 год. насам в щата Джорджия всяко лято се провежда Селска олимпияда - 'Summer Redneck Games' за американски каубои, в която mericans се съревновават в мятане на клозетна седалка, надплюване със семки от диня, серенада от звуци, издавани от подмишницата, скачане в яма с кал, улавяне със зъби на свински копита от варел с вода.


Още по темата:

Антиамериканизъм

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker