Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Paul Julius Reuter 1869
Paul Julius Reuter 1869
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Ройтерс

Ройтерс (на английски език: Reuters) е наднационална информационна агенция със седалище в Лондон. Ройтерс е основана през 1851 от Paul Julius Reuter (истинското му име е Israel Beer Josaphat) - немски лихвар от еврейски произход в Aachen/Germany.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


В миналото Reuters е била собственост на клана Ротшилд. Дали на днешно време фамилията Rothschild притежава акции в осведомителните агенции, официално не се говори. Акционери биха могли да са подставени лица, както във всички останали сфери на демократичната държава.

Целите на Ройтерс

Идеята на Ройтерс не е да информира масите за всичко: Ако например се набере ключова дума "Билдърбъргска конференция" в сайтовете на осведомителните агенции Ройтерс и Асошиейтед прес, то в тях нищо не се намира. Като че ли Билдърбъргска група въобще не съществува.

На днешно време информационната агенция Reuters притежава 196 офиса в 94 държави. За Ройтерс работят повече от 327.000 журналисти по целия свят. Reuters разпространява както общи, така и специализирани финансови новини. През 2008 нейната майчина организация Ройтерс Груп се обединява с канадско-американската Корпорация Томпсън, която контролира 53% от компанията, носеща името Томпсън Ройтерс (Thomson Reuters).


Още по темата:
loading...
История на средствата за масова информация

Асошиейтед Прес

Time Warner

Независими медии

Кой е собственик на телевизия bTV

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker