Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Рокфелер
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Рокфелер

Рокфелер/Rockefeller е един от най-богатите и дълголетни американски лихварски кланове. Членовете на фамилията Rockefeller са нефтени   магнати и собственици на "Standard Oil" - монополна компания на американския пазар от края на 19 и началото на 20 век, преименувана в последствие на "Chevron" и "ExxonMobil", поради въведения в САЩ антимонополен закон.

Фамилията Rockefeller притежават и редица банки, като "Chase Manhattan Bank", която днес се нарича "JPMorgan Chase" и има огромен дял във Federal Reserve Bank (банката, която печата американските долари). За американския инвестиционен конгломерат - "J.P. Morgan & Co" е работил и днешният владетел на Нова телевизия - Jan Stenbeck.

loading...
Първият доказан предшественик на семейството е Goddard/Gotthart Rockenfeller (1590) - немски евреин от Neuwied/Rheinland-Pfalz.

William Avery Rockefeller, Jr. (1841–1922), известен за своето време като знахар, изнасилвач и крадец на коне, е забогатял като производител и търговец на "лекарство против рак" - пречистен бензин "Petroleum G179".

Copyright:www.aliceswonderland.eu


John D. Rockefeller (1839-1937) известен със своята безскрупулност, става най-богатият човек в света, чрез протежиране на акционери, манипулации курса на акциите , както и подкупване на коруптни съдии и политици. За тези престъпления, които са били достояние на обществеността, John D. Rockefeller никога не е бил наказан. Напротив, той се възпява като един от най-големите американски филантропи, след „Клането в Лъдлоу“, когато Рокфелер изпраща въоръжената Национална гвардия за потушаване стачката на миньорите от "Colorado Fuel & Iron Co." и семействата им, които живеели и се трудели при ужасяващи условия в Колорадо. При потушаване на стачката били убити десетки стачкуващи, между които много жени и деца.


Още по темата:

Венецуела дължи на Рокфелер обезщетение $8.7 млрд.

Филантропската дейност на Рокфелер

Джордж Сорос

Даниел Кон-Бендит

Голдман Сакс

Михаил Ходорковски

Джеймс Пол Варбург

Збигнев Бжежински

Планът на САЩ за световно господство

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker