Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Садомазохизъм
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Садомазохизъм

Садомазохизмът е психопатия - разстройство на сексуалното влечение, класифицирано с код F65.5 в Международната класификация на болестите МКБ-10 на Световната здравна организация и дефинирано като предпочитание към сексуални действия, които включват причиняване на болка, унижение или принуда.

Садизмът се определя като сексуално или несексуално удоволствие от причиняване на болка или унижението на друг човек.
Мазохизмът се определя като сексуално или несексуално удоволствие от получаване на болка или унижение. Терминът садизъм произлиза от наименованието на френския философ на сексуалността, революционер и писател Маркиз дьо Сад. Терминът мазохизъм произтича от името на австрийския писател и журналист Леополд Фон Захер-Мазох.

Повечето хора със садистични наклонности имат и мазохистични желания, и обратното. Рядкост са хората, които са само садисти или само мазохисти. Обикновено хората със сексуални извратености имат склонност към множество извратености и по правило са промискуитетни.

Садомазохизмът може да бъде термин от психологията и социологията, когато обозначава сексуални и социални практики, които изглеждат като садомазохистични, но без изричното и пълно съгласие на участващите страни, както е в БДСМ практиките. Тоест става въпрос за подсъзнателни рефлекси на приемане на мазохистична позиция или несъзнавани стимули за садистично, налагащо се отношение, когато и двете са предизвикани от неприятни и травматични преживявания в детството или по-късно и по този начин са формирали личността.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


При БДСМ практиките се цели сексуалното удовлетворяване на база на садомазохистични отношения на доминиране и подчиненост, които обаче са осъзнати и съзнателно приети и от двете страни.

Според някои общетвено достъпни статистики 9% от мъжете предпочитат изключително доминиращата (садистична) и по-малко от 8% - единствено подчинената (мазохистична) роля. При жените 7% предпочитат доминиращата роля и повече от 17 % - подчинената роля.


Още по темата:

Европейски фирми произвеждат и експортират в Третия свят уреди за изтезания

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
Всички права запазени


eXTReMe Tracker