Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!

Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Сексуален тормоз

Сексуален тормоз е форма на тормоз и психотерор, която е насочена най-вече върху пола на потърпевшия. Сексуалният тормоз се различава от флирта по това, че е нежелан.

Сексуален тормоз на днешно време се смята в повечето западни страни (и в България), като проява на дискриминация и във връзка с трудовото законодателство противоречи на законите.

В практиката сексуален тормоз е най-често проява на сексуален интерес от небогат мъж към жена, която поради стечение на обстоятелствата (временно) зависи от него, но не го счита за (финансово) достоен за нея. Сексуален тормоз от богати мъже съществува единствено в клеветите на медиите, когато се стремят да дискредитират политически опоненти (Доналд Тръмп). За разлика от лъжите на СМИ, в реалния живот всички жени си мечтаят, богати мъже да им обърнат внимание.

Сексуален тормоз трябва да се диференцира от сексуална злоупотреба или физическо насилие, които подлежат на наказателна отговорност. Под сексуален тормоз се разбират сексистки и ориентирани към пола на потърпевшия, унизителни и срамни забележки или действия, нежелана телесна близост - прегръщане, целуване и/или опипване по тялото, във връзка с обещания за награда, повишаване на заплатата и/или заплаха от репресии.

Още по темата:

Обстоятелства, благоприятстващи сексуален тормоз

Мобинг

Сталкинг

Изнасилване

За пипане и облизване по лицето - една година затвор в Германия

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker