Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Тъпанар Тъпанар
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Простотия

Простотия - съществително нарицателно име, което означава качество или проява на интелектуално (не социално!) най-низшата прослойка от обществото.

Характерно за простите хора е, че са неуки, примитивни и глупави, имат силно ограничен мироглед и липса на въображение. Простите хора, както животните, не се замислят нито за миналото, нито за бъдещето, а единствено какъв келепир могат в момента да имат и кой или какво би могло да им го отнеме.

Простите хора са дезинформирани и зомбирани от пропагандата, не четат книги и имат примитивни интереси, въодушевяват се от лъскави стоки, обсъждат махленски клюки и битовизми. Тях господарите ги ощастливяват с риалити и сапунени опери. Простите хора не могат да се концентрират за дълго време и като включат телевизора всеки 2-3 минути превключват с дистанционното програмите.

Често като синоним на прост човек неправилно се употребява думата селянин, въпреки че понятието селянин обозначава местообитаване или месторождение, а не интелектуален потенциал.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


loading...
Простите хора могат с часове, детайлно да разказват случки от личния си живот, без да се съобразяват, че това на никого не е интересно. Простият човек не може да изслушва събеседника си повече от 10 секунди и в разговор го прекъсва, за да му разкаже случка от личния си живот или започва да коментира случайно минаващи по улицата хора.

Простият човек чете статии и гледа филми, от които схваща само отделни думи, които комбинира по грешен начин. Защото простият човек не може да се концентрира за повече от 10 секунди и не разбира дълги изречения.

Простите хора с въодушевление разказват какво са гледали по телевизията и са силно учудени, ако събеседника им не го е гледал. Умствено ограничените жени разказват с най-големи подробности случки от живота на децата си, като си мислят, че щом на тях са им интересни, значи трябва и на обкръжението им също да са интересни.

Простите хора нямат въображение и могат да мислят само за онова, което в момента виждат. Както примитивните животни виждат само онова, което се движи. Простите хора нямат интереси и не търсят целенасочено в интернет интересуващи ги теми. Простите хора поглъщат новините от СМИ без да ги анализират и без да проверяват в интернет до колко новините са достоверни.

Характерно за простите хора е да се заканват на опонентите си. Тази особеност на манталитета на простите хора се използва умело от соросоидните медии, ориентирани към простата публика, в чиито статии едни държавни глави се заканват на други държавни глави.

Простите хора не гледат целенасочено филми или определени телевизионни предавания, а като се приберат в къщи пускат телевизора и гледат онова, което в мометна се излъчва, също както четат в интернет онова, което Facebook им предложи на първа страница. И никога не си задават въпроса кой и защо финансира телевизията, Фейсбук, Skype, WhatsApp, Viber, както свинете в кочината не си задават въпроса защо ги хранят и защо ги кастрират. Простият човек не поставя под съмнение новините по телевизията и от Фейсбук. Не търси една и съща новина в различни източници, камо ли на различни езици, които той не знае.

Простият човек приема с надсмешка дискусии, относно практиката на САЩ да включват уебкамерата на компютри и смартфони, да шпионират личния живот на цялото човечество. Простият човек си чувства, че е тъп и нищожен, поради което е безвреден за господстващите и затова няма какво да крие. Простият човек се наслаждава с тъпотата си, а интелигентните хора му смущават насладата. Тези, които се отнасят възпитано с простака, той ги мисли за глупаци.

Простите хора не са чували за Билдърбъргска конференция и ако им обяснят, те веднага казват, че това са илюминати. Простите хора не знаят кой е Julian Assange, но знаят Mark Zuckerberg и вярват, че той е станал милиардер, защото е сътворил нещо гениално в полза на човечеството. Mark Zuckerberg е направил сайт, в който те могат безплатно да си публикуват снимките и да пишат глупости. А Julian Assange не е създал нещо, което тъпанарите да могат директно да ползват.

През последния четвърт век "Преход към демокрация", тези които целенасочено търсят в интернет теми, свързани с история, политика, наука, изкуство, са предимно соросоиди, на които са им поръчали да пишат пропаганда и дезинформация за пари. Както през средновековието единствената алтернатива за професионална кариера с интелектуален труд е била длъжност в църквата, така и през 21-ви век в страните под американско влияние, с интелектуален труд изкарват прехраната си единствено соросоиди.

Простият човек не се интересува от Тодор Живков, от Людмила Живкова, които са изиграли някаква роля в българската история. Простият човек се интересува от Тодор Славков, от Владимир Живков, които никога не са играли роля в българската история. Но за простия човек е любопитно да узнае, как Владимир Живков се е устроил, каква кола кара, в каква къща живее. Колко кинти на Тодор Славков или на Слави Трифонов са платили за поредните им простотии. Простият човек иска да сравни чуждото благополучие със своето, да знае дали да завижда или да злорадства.


Още по темата:

За кого гласуват простите хора?

Redneck

Бачкатор

Прекариат

Най-търсените специалисти в Източна Европа

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker