Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Наркомания при комунизма
Наркомания при комунизма
Според Bundesärztekammer (камарата на германските лекари), предполага се, че наркоманите в Германия на днешно време (2017 г.) са 1,4–1,9 милиона души или 2% от населението на Германия. Според изказване на д-р Момчил Василев, директор на Националния фокусен център за наркотици и наркомании, между 15.000 и 22.000 души в България употребяват наркотици чрез инжекции, между 30.000 и 35.000 души са опитвали амфетамин, а екстази - между 20.000 и 25.000 души, което според д-р Момчил Василев, било незначително спрямо останалите държави от ЕС.

loading...
В действителност в епохата на Преход към демокрация на днешно време половината от населението на България под 40 години употребяват наркотици редовно. Според фондация "Friedrich Ebert", броят на наркоманите в България след 1990 г. се е увеличил 1357 пъти. Тази отчайваща реалност, соросоидите се опитват да припишат и на епохата на комунизма в България.

Първата вълна наркомани в България се появява под влияние на американския филм „Коса / Hair“ на режисьора Милош Форман, от 1979 година. Всички наркомани в България бяха фенове на "Бийтълс", под девиза: "Родихме се уморени, живеем за да си починем". Всъщност филмът тематизира хипита в Ню Йорк, но не пропагандира наркотиците.

По време на Студената война, западните диверсионни медии като например Радио свободна Европа, заливаха с антикомунистическа пропаганда, но не пропагандираха наркотици. Напротив в своите предавания BBC-London окачествяваше наркоманите като най-големите отрепки на обществото. Американски филми, които да възхваляват наркотиците, като например "Limitless" (2011) режисьор Neil Burger, излизат след края на Студената война, през епохата на Джордж Сорос.

Инспирирани от живота на хипита в САЩ, български тийнейджъри започват да подражават, събират се около античната стена в началото на Борисовата градина, срещу дома на Иван Славков - Батето и дискутират колко хубаво било на Запад. Тези разглезени младежи произхождаха предимно от семейства на заможни партийни функционери и известни артисти.

По време на комунизма са известни случаи на тийнейджъри-наркомани, които употребяват таблетки 'Kodterpin' - лекарство, което подтиска цънтъра на кашлицата в мозъка, както и таблетки 'Diazepam', който има анксиолитично и миорелаксиращо действие и се употребява при неврози, страхови състояния, психози, абстинентни синдроми и като анестезия. Случаите на подрастващи, които вдишват испарения на лепило 'Кале' са по-известни за СССР, а не за България по онова време.

В България по време на комунизма не са известни случаи на употреба на марихуана, кокаин и хероин. По време на комунизма, български ансамбли, хорове и оркестри са излизали често на турнета в Западна Европа и САЩ. Съществувала практика, българските младежи да бъдат квартирувани в семейства на западняци. Известни са случаи по време на Студената война, на български младежи на турне в САЩ и квартирувани при американци, които черпели българите с цигари марихуана.
Нацистки войник възпитава руски деца, като ги черпи с цигари
Нацистки войник черпи руски деца с цигари


По време на комунизма лекарите от бърза помощ по устав бяха длъжни в чантата си да носят една ампула морфин, но на практика никой лекар не е носел, защото контрола е бил изключително строг.

По време на социализма имаше забрана за употреба на алкохол и цигари за учениците при социализма. За хулиганство, проституция и употреба на алкохол и цигари, учениците при социализма бяха изключвани от училище. Но не са известни случаи на изключени от училище ученици, поради употреба на наркотици.

По време на социализма имаше редки случаи на взлом на аптеки, за открадване на психотропни препарати. Но няма известен случай за съдебно дело срещу търговци на наркотици. Сутеньори имаше и по времето на социализма. Но няма известен случай сутеньор да е зарибявал млади момичета с безплатни наркотици, характерно за Западните демокрации.


Още по темата:

Уикипедия разпространява информация за приготвяне на наркотици

Канада легализира разпространението на наркотици

Дефицит на стоки и услуги при комунизма

Жизненият стандарт при комунизма
loading...
Жизненият стандарт в България 1878-1944

Какво се случи на 10 Ноември 1989 г.

Отопление при комунизма

Железопътният транспорт по време на комунизма

Свободно придвижване зад граница при комунизма

Възможности за просперитет при социализма

Безработица при комунизма

Полицейски проверки и репресии при комунизма

Развлечения при комунизма

Филми тематизиращи живота при комунизма

Какво липсва при комунизма?

Манталитета при комунизма

Кражбите през комунизма

Икономическа криза на комунизма

Класи в социалистическото общество

Цените при комунизма

Заплати при комунизма

Данъци при социализма

Ценообразуване

Кореком

Спортът при комунизма

Образованието при комунизма

Училището при комунизма

На море при комунизма

Проституция при комунизма

България през 1965 г.

Жертвите на комунизма и фашизма

Диалектически материализъм

Защо комунизмът е лош

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker