Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!

Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Супермен

Супермен (на английски: Superman) е измислен персонаж от комиксите на ДиСи Комикс и един от най-известните супергерои от американската поп-култура.

Супермен е творение на американския писател Джери Сийгъл и канадския художник Джо Шустър през 1932, когато живеят в Кливлънд, Охайо. През 1938 г. двамата продават правата си на Detective Comics (по-късно ДиСи Комикс). Супермен прави своя дебют в списанието Action Comics #1, отпечатано през юни 1938 и впоследствие се появява в различни радиосериали, филми, комикси и видеоигри. Успехът, с който се възприемат неговите приключения, спомага за появата на жанра супергерой.

Персонажът представлява костюмиран борец за правдини и авантюрист, който с помощта на извънземни сили се бори със злото и неправдите в обществото. Супермен е роден на планетата Криптон под името Кал-Ел. Миг преди да бъде унищожена родната му планета, неговият баща - ученият Джор-Ел - изстрелва невръстния си син с ракета към Земята. Намерено и осиновено от фермерско семейство в Канзас, детето е отгледано с името Кларк Кент и възпитано в здрави морални ценности. Много скоро детето започва да показва свръхчовешки способности, които до достигане на зрелост се научава да използва за благото на човечеството.

Суперменът е винаги американец и ролята му е да внушава на зрителите, че САЩ са по-силни, по-красиви и по-умни и за това ще господстват над останалите нации.

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
Всички права запазени


eXTReMe Tracker