Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
loading...
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

ТЕЛК
ТЕЛК
Експертизата за удостоверяване на трайно намалена работоспособност, на разговорен език - пенсиониране по болест, се извършва от трудово-експертна лекарска комисия (ТЕЛК) и в случай на обжалване решението на ТЕЛК пред Национална експертна лекарска комисия (НЕЛК). Комисиите на ТЕЛК и НЕЛК са безплатни за гражданите, както донорството на органи, защото се финансират от държавата. В случай че пациентът не е здравно осигурен, заплаща подготвянето на медицинско направление за ТЕЛК, което се извършва (при здравно осигурените) от личния им лекар, както и последвалите медицински изследвания и консултации, които изисква ТЕЛК. С медицинското направление за ТЕЛК, пациентът си подава молба в съответната комисия по местоживеене.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Подготовката на хората с увреждания за явяване пред комисиите на ТЕЛК е некомплицирана, безплатна и без излишна бюрокрация. За сметка на това, комисията от лекари които решават, още от времето на комунизма са бюрократи, с оскъдни познания по медицина, корумпирани рушветчии.

На 30.11.2016 г. Красимир Каракачанов (ВМРО) пред Народното събрание заяви, че Трудово-експертните лекарски комисии в България са напълно корумпирани и срещу подкуп от 400 до 2000 лева издават удостоверение за инвалидност. Освен това, всеобщо известен факт е, че към ромите в България, ТЕЛК проявяват особена щедрост в раздаване на група инвалидност. А защо към ромите ТЕЛК са щедри, а към българите не? Защото зад ромите стои 'Български хелзинкски комитет', а зад българите стои Плана Ран-Ът.

В България в провинцията, дори и в окръжните градове, след 1990 г. строителството на жилища е преустановено, защото в провинцията жилищата нито могат да се продадат, нито да се отдадат под наем. Това обаче не важи за села (например около Сливен), заселени с ромско население. Строителството на нови жилища в такива села е под пълна пара, защото се финансира от фондациите на известния задокенски филантроп, който помага и на бежанците от Африка, да нахлуват в Евросъюза.

На 13 януари 2014 г. в Пазарджик Тодор Атанасов на 61 години се самозапалва в тоалетната на сградата на ТЕЛК. Според медийни публикации Тодор Атанасов е имал сериозни здравословни проблеми и прекратена инвалидна пенсия.

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker