Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!

Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Трети свят
Първи свят, Втори свят и Трети свят
През епохата на Студената война, западните политолози дефинират световната йерархия на три категории: First World, Second world, Third World. Под категорията 'Трети свят' спадат държавите, които не са съюзници нито с НАТО, нито с Варшавския договор. Американците и западно-европейците принадлежат към 'Първия свят', а СССР, Китай, Куба и техните съюзници принадлежат към 'Втория свят'.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


По правило страните от 'Третия свят' имат колониално минало в Африка, Латинска Америка, Океания и Азия и капиталистическа форма на управление, поради което тези страни са технологично изостанали и бедни. Някои от европейските страни официално не са били и все още не са членове на НАТО, като например Швейцария, Австрия, Швеция, Финландия и Ирландия, но в тези държави е доказана дейността на тайната терористична организация на НАТО - 'Гладио'.

След края на Студената война, терминът Трети свят се използва за обозначаване на развиващите се страни, към които по отношение на жизнения стандарт, вече спадат България, Румъния и др. източно-европейски страни.


Още по темата:
loading...
Бананова република

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker