Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Тайм Уорнър
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Тайм Уорнър

Time Warner е глобално действаща компания със седалище в Ню Йорк / САЩ, която е сред най-големите конгломерати в света в сферата на масовите комуникации и развлекателния бизнес.

Time Warner не е интернационална, само поради факта, че е собственик на многобройни медии във васални на САЩ държави, както се опитва да внуши Уикипедия. Също както Wikipedia, Facebook, WOT, DMOZ, Deutsche Welle, Радио "Свободна Европа" и пр. американски пропагандни проекти не са интернационални, само защото наемат соросоиди от цял свят. Също както и американската армия, която има над 1000 военни бази по целия свят, не е интернационална, защото не защитава интересите на цялото човечество.

Тайм Уорнър е образувана през 1989 г., вледствие сливането на "Time Inc". и "Warner Communications".

"Time Inc." е американска масмедийна компания, основана на 28.11.1922 г. от Henry Luce и Briton Hadden. В момента директор на "Time Inc." е Joseph A. Ripp. "Warner Communications" е бивш американски концерн, специализиран в развлекателната индустрия, просъществувал от 1972 г. до 1990 г. Основател и директор на "Warner Communications" е Steven Ross, роден като Steven Jay Rechnitz в New York City, в еврейско семейство. Steven Ross купува "Panavision" и "Warner Bros.", които преименува на "Warner Communications". Малко преди смъртта си Stephen Jay Ross се обединява с "Time Inc." и основава "Time Warner".

През май 2013 г. "Time Warner" придобива 49,9% от 'Central European Media Enterprises Ltd.', която е владелец на телевизия bTV в България.


Още по темата:

История на средствата за масова информация

Асошиейтед Прес

Кой е собственик на телевизия bTV

Ройтерс
loading...
The Washington Post

Лъжи или подигравки с българите

Кой и защо финансира средствата за масова информация

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker