Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Деца от окупацията
Next
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Деца от окупация

Според различни автори, например Jean-Paul Picaper около 200.000 деца от нацисти - "enfants maudits" също "Bâtards de Boche" ("проклети деца"), са родили французойките по време на окупацията на Франция 1940-1944 г. В Белгия децата от окупацията, са между 20.000 и 40.000. В Дания "децата на войната" са около 18.000. Финландия - 4000 "War children", родени между 1940 и 1946 г. В Нидерландия - 20.000 деца от окупацията. В Норвегия 10.000 - 12.000 деца от окупацията.

Предполага се, че в Източна Европа жените са родили около 1.000.000 деца от нацистки окупатори, по време на Втората Световна Война. Една значителна част от тях са деца, родени от жени, отвлечени от Източна Европа за принудителна работа в Германия, а бащите им са немци-надзиратели. Общо децата от нацисти - "Wehrmachtskinder" в периода 1939-1945 г. в Европа са между един и два милиона.

След капитулацията на Нацистка Германия от американската окупационна войска се раждат около 100.000 деца, според официална статистика (Statistischen Bundesamtes). От съветската окупационна войска и германски жени, децата са също около 100.000. В Австрия децата от съветската и американската окупационни войски са около 20.000.

В книгата "GIs and Fräuleins" от Maria Höhn се изброяват 66.000 окупационни деца от антихитлеристката коалиция през периода 1945-1955:
От американци: 36.334
От французи: 10.188
От британци: 8.397
От руснаци: 3.105
От белгийци: 1.767
Други: 6.829

На окупационните войници по онова време е било забранено да имат връзки с местните жени. По късно се разрешава на френси окупационни войници да признават бащинство, но не се разрешава да се женят за германки.
И до ден днешен в Германия има много хора, родени от германки и френски окупационни войници, които не познават бащите ти.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Западните медии, ръководени от традиционната за Запада славянофобия, интерпретират отношенията между американските окупационни войници и германките, като приятелски и децата родени от тях, като деца на любовта. Американците били добри и щедри и подарявали на децата шоколади и дъвки.

А за (част от) децата, родени от германки и руски окупационни войници, западните медии твърдят, че били резултат от изнасилвания. Американските войници са освободители, руските - поробители.

Историчката Miriam Gebhardt представя ново (от 2015 г.) изследване - "Als die Soldaten kamen", върху темата за изнасилванията на германски жени в края на Втората световна война, от войници на Червената армия и от американци, британци, французи.

Miriam Gebhardt диференцира мотивите на руските войници и американските войници, да изнасилват германски жени. За руснаците изнасилванията са били акт на отмъщение, за безчинствата на нацистите. Докато американските войници почти не са почувствали зверствата на нацистите и за тях немските жени са били секс-трофеи, по думите на Miriam Gebhardt:
"Den amerikanischen Soldaten wurden die Frauen als
sexuelle Trophäen in Aussicht gestellt"

Германките са били представяни от американците, като морално пропаднали, лесна плячка - според Miriam Gebhardt.

Немският филм-драма   "Anonyma - Eine Frau in Berlin" (2008), режисьор и сценарист Max Färberböck, е направен по автобиографията на Marta Hillers - един уникален исторически документ, който разказва за изнасилванията на германски жени от войници на Червената армия в последните дни на Втората световна война.

Едно военно списание "Stars and Stripes" под заглавие »Pregnant Fräuleins« (бременни госпожици) от 1946 г. разяснява, че местни жени от окупираните от САЩ територии, нямат право да търсят помощ от американската армия, "след като са вкусили от забранения плод". Тази политика САЩ преследва и до ден днешен.

По време на войната в Югославия американците разполагат военна база в Трън с обслужващ персонал по бойни хеликоптери. Български проститутки изкравали до 200$ от американски войници, в момент в който масовата заплата в България е била 50-60$ на месец. Когато американците си тръгнали, се народили деца, някои с черна къдрава коса, а българските ГОСПОЖИЦИ ЧУДО, се записали за финансова помощ за самотни майки. Свидетели разказват, че по онова време в Трън имало две български двойки-годеници, които развалили годежа, след като видяли девойките с американци.
loading...
Германките са родили 66.000 окупационни деца от антихитлеристката коалиция (французи, белгийци, британци, американци, руснаци и пр.) през периода 1945-1955. А децата от нацисти - "Wehrmachtskinder" в периода 1939-1945 г. в Европа са между един и два милиона. Кой тогава е победил във Втората световна война?


Още по темата:

Изнасилвания по време на война

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker