Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Изнасилвания по време на война Изнасилвания по време на война
Previous Next
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Изнасилвания по време на война

Изнасилвания по време на въоръжени конфликти, граждански войни и така наречените етнически прочиствания, принадлежат към мейнстрийм на военните действия.
loading...
Известни примери за това са публичните домове в концентрационните лагери на Нацистка Германия, публичните домове във фашистка Япония, както и изнасилванията в окупираните територии по време на Втората световна война.

Според някои автори (Monika Hauser), войниците на по-силната държава по време на война целенасочено изнасилват жените на по-слабата държава, с цел противниците да бъдат унизени. Известно е, че и в страни като Конго и Сиера Леоне, войници на НАТО и ООН са изнасилвали местни жени и деца. През юли 2014 г. са започнати разследвания, отностно изнасилвания на деца от френски войници в Централноафриканската република.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Известно е, че и след края на войната, военните на НАТО и ООН, чрез мафиотски структури, оборудват публични домове, в които работят отвлечени момичета от местното население, в това число и непълнолетни. В тези бордеи живеят момичетата при изключително тежки условия, държани под наркотици и заплахи, а клиентите им са войници от Западните демокрации и представители на помощни организации - "Червения кръст", организации за защита на правата на човека и пр.

***

Немско-полският филм "Anonyma - Eine Frau in Berlin"/"Kobieta w Berlinie"/"Безымянная - одна женщина в Берлине", режисьор и сценарист Max Färberböck (2008), направен по автобиографията на Marta Hillers, тематизира изнасилванията в края на Втората световна война.


Още по темата:

Деца от окупация

Френски войници изнасилват африкански деца

Масови протести в Япония срещу американските войници

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker