Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Вода
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Вода

Човек може да издържи без въздух три минути. Без вода - три дни. А без храна - три седмици. Според пирамидата на Abraham Maslow за йерархичното подреждане на човешките потребности, в основата на пирамидата, стои потребността от въздух. Следва потребността от вода, по-нагоре потребността от храна, от топлина, още по-нагоре потребността от защитеност, т.е. от собствен дом. В още по-тясната част от пирамидата на Maslow, следва потребността от социални контакти.

Отнемане или дозиране на задоволяване на човешките потребности, стои в основата на управлението на масите в капиталистическото общество. При феодализма обработваемата земя е служила за удовлетворяване потребностите на хората, съответно собствеността върху земята е определяла кой е господар и кой слуга.

В зависимост от позицията, която една държава заема в йерархията на евроатлантическия свят, на населението ѝ се дозира задоволяване на физиологичните потребности от по-високите или по-ниските етажи на пирамидата на Maslow.

Най-евтина е храната в САЩ. В държавите от Западна Европа, сдобиването със собствено жилище за по-голямата част от населението е недостъпно. А за държави като България, дори водата е лукс. Потребността от социални контакти се дозира чрез "инвестиране" в телекомуникациите.

Американската инвестиционна банка Goldman Sachs в нейно специално проучване прогнозира, че вече през 2025 година, една трета от населението на Земята ще бъде лишено от достъп до чиста питейна вода.

През така наречения Преход към демокрация, неоколониалните администрации, пардон - демократичните български правителства от 1990 г. насам, учредяват монопол на задокеанските си "партньори", върху питейната вода на българите, под юридическата форма - концесия.

Никъде по света не се изгражда повече от една водоснабдителна и канализационна мрежа. Това означава, че собственикът на водоснабдяването има естествен монопол върху водата и може да повишава цената ѝ безпределно.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Драстичното повишаване цената на храната, принуди голяма част от българите да възродят натуралното стопанство. Драстичното повишаване цената на отоплението, принуди голяма част от българите да се откажат от достиженията на цивилизацията - парното отопление и електричество и да започнат да се отопляват с въглища, както по време на Османското робство. Все още не е уточнено юридически, ако българите изкопаят кладенец в двора си, дали ще трябва да плащат на американците за водата, която вадят от кладенеца.
loading...
За щастие въздухът все още не е интересен за западните "инвеститори", поради физическите му свойства, които го правят непригоден за ограничаване. Все още въздухът се дозира ръчно, чрез Waterboarding. Специализирани в тази област са Black Site.

Въпрос на бъдеще е западните учени да открият технология, въздуха да се канализира и достъпа до него да се комерсиализира. И Западът незабавно ще патентира изобретението и ще инвестира в дозиране въздуха на човечеството.


Още по темата:

На кого принадлежи водата?

Цена на вода

Софийска вода/Veolia Water

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker