Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!

Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Waterboarding

Waterboarding - на български "симулирано удавяне" или "фалшиво удавяне" е метод на изтезание, при който се симулира удавяне на жертвата. Процедурата се провежда в два варианта:
А. Върху лицето на жертвата се поставя кърпа, върху която се налива вода, при което дишането е силно затруднено.
Б. Жертвата се поставя под вода, докато започне да се задушава и се изважда за съвсем кратко време, да си поеме малко въздух, след което отново се потапя.

Цикличното потапяне и изваждане за глътка въздух при Waterboarding, много прилича на управлението при капитализма, чрез политически партии: Партията, която задушава народа, управлява до тогава, докато народа преди да се удави излезе на протести.

След това се избира онази партия, която оставя народа да си поеме глътка въздух, като замръзява цените на животоподдържащите отрасли - ток, парно, вода. Но само за кратко време, защото "народа" съвсем скоро избира отново партията, която го потапя под вода.

Положението на тялото с главата на долу, би трябвало да не позволява проникване на вода в белите дробове, което да предизвика действително удавяне на жертвата.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Уотърбординг принадлежи към така наречените "White torture" - "Бяло изтезание" или "чисти мъчения" - методи на изтезание, които не оставят видими следи върху жертвата, за да не могат да бъдат доказани пред съда, но оказват тежки и трайни психически разстройства и унищожаване на личността и често водят до самоубийство на жертвата.

В тайните затвори на ЦРУ виси табела с надпис:
"No Blood No Foul." - "Няма кръв, няма насилие."

Фалшиво удавяне придобива популярност по време на Войната срещу терора. Първоначално пропагандата разпространява твърдението, че почти всички жертви след по-малко от минута фалшиво удавяне, били готови да кооперират с палачите си. В действителност Waterboarding е бил провеждан многократно и често и официално не е известно, дали е бил постигнат очаквания ефект - жертвите да дадат някаква ценна за палачите информация.


Още по темата:

История на Waterboarding
loading...
Резултати от изтезани

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker