Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Западен свят
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Западен свят

Западен свят, Западна цивилизация, Западна култура или накратко Западът е съвкупност от културни, геополитически, обществено-икономически, исторически и ментални признаци, обединяващи страните от Северна Америка, Израел, Австралия, Нова Зеландия и Западна Европа и диференциращи ги от останалите страни по света.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Към общността на така наречената Западна култура, на днешно време се причисляват Западна Европа, САЩ, Канада, Австралия, Нова Зеландия, Израел, Япония, понякога и ЮАР.

Австрия безусловно принадлежи към Запада, но в известна степен исторически играе междинна роля между Западна и Източна Европа. Населението на Австрия етнически е смесено с унгарци и славяни. По време на Османското владичество, Австро-Унгария не протежира Османската империя, както западно-европейците: Франция, Сардиния (предшественика на Италия) и Англия.

На днешно време Австрия не е член на НАТО. Във вихъра на бежанската криза в Европа през 2016 г. Австрия не поддържа директивите за приемане на Турция в ЕС, тъй като интересите на Австрия съвпадат повече с интересите на източно-европейските държави, от колкото на западно-европейците.


Още по темата:

Политика на Запада

Политика на Запада към Източно-европейските народи
loading...
Политика на Запада към страните от Третия свят

Геолокация и етническа принадлежност на Запада

Религиозна принадлежност на Запада

Манталитет на Запада

Влияние на манталитета върху езика

Правата на жените на Запад

Епохата на Европейска експанзия

Хитрините на западно-европейците

Свобода на словото

Неоколониализъм

Васалният статут на Запада

Краят на епохата на доминация на Запада

Лъжите на Запада

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker