Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Демокрация
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Васалният статут на Запада

Идеята за хегемония на САЩ над Западна Европа възниква в края на Втората световна война и се затвърждава с Плана "Маршал".

На 12 ноември 2009 г. WikiLeaks публикува документ за таен договор между САЩ и Евросъюза, за предаване информация на САЩ, за IBAN номерата на банковите сметки на гражданите и фирмите от Евросъюза. Договорът е едностранен и задължава само европейците да предават банковите сметки на своите граждани на САЩ, но договора не предвижда САЩ да информира Евросъюза относно американски граждани.

В средата на ноември 2011 г. бива разкрит таен договор между Евросъюза и САЩ - "Passenger Name Records" (PNR), според който всички страни от Евросъюза се задължават да предават на САЩ имената на пътниците, които ще пътуват със самолет. Данни относно резервация на билет за самолет, начин на плащане, багаж и посока на полета, се предоставя на CIA. Договорът също е едностранен и задължава само европейците да информират господарите си от САЩ.

И двата договора са едностранни, т.е. само европейците се задължават да предоставят на САЩ личните си данни, но САЩ не се задължава да дава на европейците каквато и да било информация за своите граждани или движението на капитали на американски фирми, с което Западна Европа признава васалния си статут спрямо САЩ.

Споразумението ТПТИ също е едностранно: Американците изготвят клаузите по договора, но европейците нямат право да ги прочетат.

Когато Едуард Сноудън, през 2013 година поиска политическо убежище, за това че е преследван по политически причини от САЩ, всички западно-европейски демокрации му отказаха, с което декларираха васалния си статус спрямо САЩ.
loading...
За тазлика от Edward Snowden, който рискува живота си за благото на човечеството, на Михаил Ходорковски, който подготвяше предаване на руския нефт на американските нефтени концерни "ExxonMobil" и "Chevron Texas", само минути след пускането му от затвора, Западът го прие като герой.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


"Если для ряда европейских стран
национальная гордость - давно забытое
понятие, а суверенитет - слишком
большая роскошь, то для России
реальный государственный суверенитет
- абсолютно необходимое условие для
существования[...] Иногда даже не знаешь,
с кем лучше разговаривать: с правительствами
некоторых государств или напрямую с их
американскими покровителями и спонсорами."

Владимир Путин 04.12.2014

"Ако за редица европейски държави
националната гордост е отдавна забравено
понятие, а суверенитета - твърде голям
разкош, то за Русия реалния държавен
суверенитет е абсолютно необходимо
условие за съществуване[...] Понякога даже
не знаеш с кого е по-добре да разговаряш:
с правителствата на някои държави или
директно с техните американски покровители
и спонсори."

Владимир Путин 04.12.2014


Още по темата:

Йерархията в "Новия световен ред"

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker