Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
конкубинат
Конкубинат
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Конкубина

Конкубина (от латински език concubina, con — заедно, и cubare — лежат) в древността е жена, живееща с мъж в нескривана постоянна сексуална връзка. За разлика от многоженството, децата, родени от тази връзка, нямат право на наследство от баща си, а само на някой и друг подарък от него. Синоними на конкубина: Наложница, одалиска, държанка.
Одалиска
В Древен Рим родените деца от такава небрачна връзка получавали името на майка си и се смятали за illegitim/незаконни. Войниците от римската войска до края на 2 век пр.н.е. имали право да се женят след 25-годишната си военна служба, за което са награждавани с получаване на римско гражданство (Военна диплома). Затова по-богатите от тях са живели в конкубинат.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Де факто конкубини съществуват не само в култури с полигамия. В западните индустриални страни на днешно време поддържане на конкубинат принадлежи към мейнстрийм. Но поради характерното лицемерие в тези страни, се говори за любима жена, като се пояснява, че официалното семейство било в криза. За разлика от исляма, в Западната цивилизация конкубината няма юридически права и не може да съди мъжа за издръжка както официалната съпруга и обикновено конкубината упражнява търговия на дребно с господаря си.


Още по темата:
loading...
Конкурс за красота

Модел

Хетера

Фатална жена

Сороститутка

Girl next door

Любимец на жените

Цена на роби

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker