Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!

Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Държавен преврат

Държавен преврат, военен преврат, дворцов преврат или пуч е завземане на властта в държавата чрез неконституционни средства от страна на участници в държавни структури или платени от друга държава агенти. Думата „пуч“ (Putsch) по произход е от швейцарски немски език и исторически е свързана с борба между партии за управлението на град Цюрих през 1839 г.

За разлика от преврата, революцията се извършва от по-широки групи, които обикновено не са свързани с предишното управление. В така наречените Цветни революции, правителството бива свалено чрез неконституционни средства и се извършва от групи, които също не са свързани с предишното управление и се представят, като широки народни маси, но в действителност са платени от вън соросоиди.

Когато успеха на един преврат е продължителен или води до трайна промяна в обществото, се нарича революция. А когато успеха е временен, поради обективни причини, тогава се говори за въстание.

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
Всички права запазени


eXTReMe Tracker