Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Съдържанието на злато в рудата пада по целия свят
Съдържанието на злато в рудата пада по целия свят
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Дънди Прешъс Металс

"Дънди Прешъс Металс" е глобално действаща минна компания със седалище в подмазвача на САЩ - Канада. Канадският държавен глава Джъстин Трюдо на сборището на G7 през май 2017 г. в Таормина/Италия си показа на останалите участници чорапите с емблема на НАТО. "Дънди Прешъс Металс" е една от многото подставени фирми на САЩ, чиято дейност обхваща придобиване на проучвателни площи и находища на полезни изкопаеми, проучване, разработване, добив и преработка на руди на благородни метали.

Според официалната им странца 'Dundee Precious Metals' развива добивна дейност в Намибия и България, и подготвя геологопроучвателни проекти в Армения, България и Сърбия. В България филантропите с лицемерните усмивки са намерили къща без куче и от 1999 година 'Dundee Precious Metals' добива и изнася злато и други ценни метали практически безплатно, при което конце­сионерът е получил правата за експлоатация на нахо­дището без търг.
loading...
При отдаване на концесия­та през 1999 година е договорено България да получава символичните 1,5% от добитото, което "Дънди Прешъс Металс" сами обявят, че добиват. При управлението на НДСВ, начело със Симеон Сакскобургготски, ка­бинетът сваля мизата на 0,75%. Средно на днешно време се получават малко под 1,5%, т.е. на България практически безплатно ѝ изнасят златото задокеанските ѝ покровители. Също както на символична цена България отдаде БГА-Балкан, Бояна-филм, хотелите по Черноморието и пр. национални блага.

Не е известен друг случай по света, на суверенна държава, да ѝ изнасят златото срещу 1,5% от цената.

По груби сметки само до 2015 г. експлоатация "Дънди Прешъс Металс" е добила мед, злато и сребро на стойност 6-7 млрд. лв., т.е. задокеанските приятели на България реализират пе­чалба от 700%.

Според публикации във 'Вестник Атака', България има 1500 тона промишлени запаси от зла­то. Запасите в находище Челопеч на всички метали са общо 66.880.000 тона. Златото в Че­лопеч вероятно е 160 тона, а в Хан Крум – 24 тона. Според проф. Вълко Гергелчев, доктор на геоложките науки, прогнозните ресурси от злато в Бълга­рия са около 20.000 тона. От тях 600 тона злато има само в медно-порфирните руди, като тези в находищата Елаците, Асарел и Челопеч. 600 тона са на стойност US$ 33.600.000.000 (56 млн. щ.д. за 1 тон). В тази сума не влизат останалите прогнозни ресурси. С тях су­мата отива над 1 трилион US$.

В държави като Русия, ЮАР, САЩ, Австралия, Китай, запасите със злато са многократно по-големи. Но златодобива навсякъде по света е ограничен, тъй като цената на златото непрекъснато се покачва, защото земните ресурси са строго ограничени и не могат да се увеличават, както паричната маса. Освен това има тенденция в целия свят съдържанието на злато в рудата все повече да намалява.

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker