Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Знаме на евроатлантизма
Знаме на евроатлантизма
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

loading...
Евроатлантизъм

Евроатлантизмът е геополитическа демагогия за политическо, икономическо, културно и военно обединяване на Северна Америка и Западна Европа, основано на пропагандните клишета: " Демокрация, свободен пазар, индивидуална свобода и върховенство на закона". Германците иронично наричат евроатлантизма 'Wertegemeinschaft' - общност на ценности.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Евроатлантизмът възниква в края на Втората световна война - епохата, в която възниква и неолиберализма. За теоретичен основоположник на евроатлантизма се смята английския географ Халфорд Макиндер, който го въвежда в геополитиката. И основан на тази идеология започва планът "Маршал" през 1949 г. и се формира военно-политическия блок НАТО, чиято цел официално е да предотврати разпространението на съветското влияние в Западна Европа.

С падане на Желязната завеса, отпада и основния идеологически аргумент за съществуването на евроатлантизма. След края на Студената война   Западът отново се нуждае от злодей, срещу когото да обедини масите и този нов злодей е световният тероризъм и срещу него Западът започва Война срещу тероризма. В действителност единствената цел на евроатлантизма е да съхрани неоколониализма.

Атлантиците са глобалисти и като такива са смъртни врагове на национализма, комунизма, социализма, изолационизма.


Още по темата:

Евроатлантически ценности

Фашистките и евроатлантическите ценности

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker