Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Правата на българите в чужбина
Държави ратифицирали и подписали конвенцията
Държави ратифицирали (в зелено) и само подписали (в червено) 'International Convention on the Protection of the Rights of All Migrant Workers and Members of Their Families'


loading...
През 1989 г. в навечерието на Прехода към американско владичество, пардон Прехода към демокрация, соросоидите, които по онова време все още се наричаха дисиденти, убеждаваха българите, че на Запад нямало ергенски данък и всеки можел да живее където си пожелае. И някъде във 'Всеобщата декларация за правата на човека', приета от Общото събрание на ООН на 10 декември 1948 г. или в 'Европейска конвенция за защита правата на човека и основните свободи' от Съвета на Европа било пишело за тези човешки права.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


В действителност в тези конвенции са застъпени право на живот, забрана за изтезания, забрана за поробване, свобода на вероизповеданието, право на сключване на брак, право на свободно изказване на мнение, забрана за дискриминация и още няколко права, без практическо приложение.

Право да живееш където си пожелаеш на практика не съществува и никога в човешката история не е съществувало! Единствено изключение има за евреите след холокоста през Втората световна война. Германия има квота за приемане на евреи от цял свят, а и в другите държави, с израелски паспорт най-лесно се имигрира.

Например Самуел Финци/Samuel Finzi, синът на Ицхак Финци, който според Уикипедия е български актьор от германски и еврейски произход, през 1989 г. се преселва в Германия, където веднага започва блестяща кариера като театрален и филмов актьор. Самуел Финци още с пристигането си в Германия говори немски език без акцент, но според негови изказвания започнал да учи немски едва след като пристигнал в Германия.

Право на сключване на брак е съществувало в повечето обществени системи и епохи и на днешно време е единственото ефективно средство (чрез фиктивен брак) за сдобиване право на пребиваване, ползване на социални придобивки и право на работа по целия свят.

Съществува още една конвенция: 'Международна конвенция за защита правата на трудещите се мигранти и членовете на техните семейства' (на английски език: 'International Convention on the Protection of the Rights of All Migrant Workers and Members of Their Families'). Конвенцията регулира правата на гастарбайтерите, изхождайки от общите човешки права и е изготвена на 18.12.1990 г. от Общото събрание на ООН, а влиза в сила на 01.07.2003 г. Конвенцията е ратифицирана от 45 държави и е подписана от 16 държави - повечето са държави от Третия свят и нито една от Западните индустриални държави.

С падане жизнения стандарт в Източна Европа след 1990 г. и започналата кампания на Запад срещу гастарбайтерите от ЕС, е трудно да се прецени кое е по-ценно: Хубаво образование или хубав паспорт. Понякога и едното и другото може никога да не ти послужат в живота, но е добре да ги имаш. И докато сдобиването с пари не зависи от индивидуалните способности и трудолюбие, то сдобиването с хубаво образование и хубав паспорт зависи изключително от талант, силна воля и трудолюбие. И нито хубаво образование, нито хубав паспорт, не се постигат с мръсна, нископлатена, вредна за здравето и унизителна за западняците работа.


Още по темата:

Германия засилва санкциите срещу безработните

Германия редуцира детските надбавки за източно-европейците

Великобритания подготвя репатрииране на европейските граждани

Великобритания отряза социалните придобивки на чужденците от ЕС

Средномесечна работна заплата в България и в Германия

Български роби в Италия

Българи-гурбетчии в Германия

САЩ дават по 200.000$ на северно-корейци да имигрират в САЩ

В САЩ източно-европейци работят за по-малко от 5$ на час

Социална помощ в Германия
loading...
Закон за кукувичите деца в Германия

Девет месеца затвор в Германия за пипане на жена с ръка по задника

Българките в Германия предлагат дъмпинг цени

Колко струват българките на Запад

Как Германия изпързаля европейците

Кой и защо финансира средствата за масова информация

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2018 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker